26. kolo
06.04.2014 20:15 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

FC Porto - Académica Coimbra 3:1

Porto zvládlo svoji povinnost a doma nad Coimbrou vyhrálo 3:1. O výsledku bylo rozhodnuto už po první půli - domácí vedli při změně stran už o tři branky..

Domácí vstoupili do utkání řádně nabuzeni, což se poprvé projevilo po pouhých čtyřech minutách - Ghilasův pas našel ve vápně Jacksona, jenž přesnou trefou otevřel skóre utkání. Na druhé straně mohl favorita dokonale zaskočit Makélélé, jeho střelu však zlikvidoval gólman Fabiano, který ji dokázal vyrazit na tyč.

Porto bylo jednoznačně lepším týmem, a ve 24. minutě potvrdilo svoji převahu druhou brankou - Ghilas si vyměnil míč s Jacksonem a suverénním způsobem propálil gólmana Ricarda. Zdálo se být rozhodnuto. Definitivní patinu portské výhře pak dala třetí trefa ze 40. minuty - Makélélé ve vápně fauloval unikajícího Quintera, což logicky vyústilo v nařízený pokutový kop. Míč si na bílý puntík postavil Jackson a nezaváhal (ačkoliv Ricardo směr jeho střely vystihl).

Za tohoto stavu už se domácí ve druhé půli ani nemuseli příliš snažit; vítězství bylo takřka jisté. Coimbra sice dokázala snížit, ale to bylo z její strany vše - v 53. minutě využil Marcos Paulo tragické laxnosti domácí obrany, prošel až před Fabiana a přesnou ránou upravil skóre na 3:1. Porto si však jistou výhru vzít nenechalo. Zápas dospěl do svého konce prakticky bez dalšího vzrušení; pouze v poslední minutě málem zvýšili domácí náskok Quintero s Danilem, Ricardo však nadvakrát odolal.

Hrdinské zákroky hostujícího gólmana však na konečném skóre už nic nezměnily - Porto se díky hladké výhře udrželo v boji o strategickou druhou příčku.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com, portugoal.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele