7. kolo
06.10.2013 19:15 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Arouca - FC Porto 1:3

Kolumbijský treble. I tak by se dalo popsat jedno z poněkud nezvyklého mála pohodových vítězství letošního FC Porta. Dva góly šutéra Jacksona Martíneze a stvrzenka jeho mladšího krajana Juana Quintera k porážce nováčka z Arouky stačily docela v pohodě...

Talentovaná letní akvizice z Pescary na hrací ploše pobyla pouze minutu a hnedka udeřila; to jiná nepříliš zkušená posila pro změnu z Mexika, záložník Héctor Herrera, v rámci menšího šetření odkopala na místě Defoura celých 90 minut - a po skončení zápasu se Herrerovi dostalo veřejné chvály z úst trenéra Paula Fonseky.

Ten jinak neponechal nic náhodě, vsadil na kompletní kostru mančaftu - a takhle strategie se mu vyplatila. Promítla se totiž do kýženého brzkého úderu, který má na svědomí zejména drzý Alex Sandro, jenž připravil pro Martíneze pozici, jakou se v jeho případě nepohrdá. Tak se stalo již ve 12. minutě a od té doby to byl pro Porto slušný relax.

Ačkoliv sami draci dvakrát nehrozili a do konce poločasu se už uvedli akorát nebezpečným, leč nezakončeným centrem Varely, minimálně opticky hru zcela kontrolovali.

Teprve na startu závěrečné dvacetiminutovky se opět začaly dít věci. Z dalšího famózního průběhu jednoho ze strážců gólmana Heltona - protentokrát Otamendiho - v 74. minutě spokojeně těžil Jackson Martínez a zdálo se být rozhodnuto.

Zárodek dramatu se potom dostavil až příliš pozdě - a navíc byl okamžitě znehodnocen. Na mazaný, při zemi zahraný přímý kop Pintassilga totiž v řádu několika sekund odpověděl Quintero tou samou cestou. Pro změnu z pravé strany pokutového území a pěkně vzduchem svou levačkou potrestal faul na vlastní osobu, aby o triumfu favorita přeci jen nemohlo být žádných pochyb.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hector17

Juan Quintero

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele