23. kolo
17.03.2014 21:00 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

CD Nacional - SL Benfica 2:4

Nebyla to taková hitparáda, jak by konečné skóre napovídalo - oba týmy spíše předvedly nebývalou efektivitu v zakončení - nakonec se však diváci i tak dočkali hned šesti branek, z čehož čtyři padly do sítě domácího Nacionalu. Benfica tak podle očekávání získala další tři body a neohroženě míří za titulem - na druhý Sporting má náskok už sedm bodů, na třetí Porto dokonce dvanáct..

Orlům nešlo pouze o další triumf, hráli také o udržení úchvatné série bez inkasované branky. Ještě než však slovinský gólman Jan Oblak dostal šanci ukázat, co se v něm skrývá za talent, domácí už vedli - aniž by přitom neprůstřelný muž mezi tyčemi udělal jedinou chybu. Luisao totiž v 6. minutě zahrál ve vápně rukou, což znamenalo pochopitelně penaltu, kterou Candeias suverénně proměnil.

Benfica měla první šanci na vyrovnání ve 23. minutě, kdy nebezpečně pálil Rodrigo a míč jen těsně minul Gottardiho klec; o několik vteřin později se však už zadařilo. U zrodu akce byl opět aktivní Rodrigo, který mohl střílet, ale zvolil nahrávku na ještě lépe postaveného Limu, a proti jeho ráně k tyči už Gottardi neměl šanci.

Fakt, že sudí Manuel Mota rozdal už po půlhodině hry hned pět žlutých karet, svědčí o tom, jak moc divácky atraktivní fotbal se na Madeiře vlastně hrál; Benfica dobře věděla, že Nacional doma platí za obávaného soupeře, její úžasné sebevědomí z posledních týdnů se však projevilo i tentokrát a ještě do poločasu přineslo další dvě trefy. Nejprve se ve 33. minutě po individuální akci zakončené perfektní střelou konečně prosadil hrdina Rodrigo, poté - o deset minut později - načal svůj střelecký účet zápasu také Ezequiel Garay, který uklidil míč do sítě hlavou z ostrého úhlu po rohovém kopu.

Opařený Nacional se po změně stran dlouho na nic nezmohl, a protože Benfice komfortní dvoubrankový náskok plně vyhovoval, nudili se diváci až do samého závěru utkání. Teprve v 80. minutě to zahučelo po přesném voleji Djaninyho, na kterého hostující obrana trestuhodně zapomněla; Nacional vycítil šanci a o sedm minut později mohl dokonce vyrovnat, Saleh Gomaa však na zadní tyči hlavou jen těsně netrefil. Hosté měli velké štěstí, nutno však říct, že jejich výhra je zasloužená - i proto, že ji ještě minutu před vypršením řádné hrací doby dokázal další nechytatelnou hlavičkou pojistit opět Garay. 2:4.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I když má Benfica ,,jenom" sedmibodový náskok, tak s tím fotbalem co předvádí nemusí mít o titul strach. Momentálně nejlépe hrající tým Portugalska...

Reagovat
Benfica

ne len Portugalska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele