7. kolo
06.10.2013 17:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

CD Nacional - SC Braga 3:0

Pořádný kus ostudy si na ostrově Madeira uřízli svěřenci Jesualda Ferreiry. Braga působila ospale, vůbec nestíhala především tandemu Rondón-Djaniny a de facto již během úvodní půle kapitulovala. Nakonec si od Nacionalu vykoledovala potupné tři "fíky".

K první brance zápasu vedla již v šesté minutě křídelní akce Nacionalu vedená po pravé straně. Tu měl původně zakončit Candeias, jeho hlavičkovaný pokus byl ale ještě odkloněn na kopačky hladce skórujícího Rondóna.

Braga na Madeiru doopravdy nepřijela v dobrém rozpoložení. V 18. minutě se tentokrát před Rondónem opět rozevřela (z pohledu Bragy) levá strana a Djaninyho gólovou pumelici musel precizním blokem odmítat stoper Coelho. V 27. minutě potom opět musel být v pohotovosti golman Eduardo, jenž s menšími obtížemi zkrotil nedobře umístěnou hlavičku nezastavitelného Rondóna.

Teprve z protiútoku konečně zahrozila také hostující eskadra. Tedy zahrozila - Salvador Agra sice dorážel ze slušné pozice, sám ale vymetl tak akorát pavučiny v obývacím pokoji samotného pána Boha. Salvador Agra si mohl napravit reputaci ve 32. minutě, když pro změnu centroval; Edinho ovšem jeho výzvu pouze letmo líznul.

A když už to vypadalo, že by snad Braga alespoň mohla s poločasem finišovat na koni, dokvačil na scénu druhý úder do týlu favorita. Coelho v zakázaném prostoru trestuhodně přišel o míč a Djaniny si v situaci 2 na 1 věděl rady, jakkoliv spoluhráče nakonec vůbec nevyužil.

Druhé dějství načala kamarádská střela placírkou v podání Alana, nebezpečnější ovšem nadále zůstávali domácí. Eduarda brzy protáhnul Djaniny, jenž chvíli předtím přihlížel, kterak Rondón hrubě netrefuje jeho stoprocentně gólovou přihrávku na okraj malého vápna. To ale hochy z Madeiry vskutku nemuselo mrzet. Arsenalistas se už na nic nezmohli, ba naopak v 86. minutě přispěchal s nepovinnou tečkou Candeias. Ještě jednu akci po pravé straně zakončil hlavou po centru Joãa Aurelia.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele