25. kolo
30.03.2014 20:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

CD Nacional - FC Porto 2:1

Je definitivně hotovo, Porto letos titul neobhájí. Ne snad že by Dragoes před dnešním utkáním doufali; ono to však čím dál jasněji vypadá, že nezvládnou ani přímý postup do Ligy mistrů. Prohra 1:2 na půdě Nacionalu je jejichž již šestou v sezoně, a to ještě mohou "děkovat" Estorilu, že nestáhl svoji ztrátu na pódium na pouhé tři body..

Domácí fotbalisté si přitom výhru zasloužili - favorita sice nepřehráli, pouštěli jej však opravdu do minima šancí a sami předvedli smrtící efektivitu, když přesně udeřili dvakrát ze stejného počtu pokusů. Je ovšem nutno také dodat, že Porto rozhodně mělo šance zápas otočit - Quaresma však svoji penaltu zahodil a Jacksonův gól nebyl uznán pro faul.

V nepříliš záživné první půli se ani jeden ze soupeřů nedokázal výrazněji prosadit, tedy samozřejmě s výjimkou Candeiase, který z jediné akce celého poločasu vystřelil Nacionalu cenné vedení. Rondón nacentroval do vápna, Candeias si sklepl míč hrudí a nekompromisně zavěsil. Héltonův náhradník Fabiano toho příliš neviděl.

Do druhé půle hosté hned dvakrát střídali, a jako by tím předznamenali její hodně divoký vývoj (sudí Capela rozdal dokonce osm žlutých karet!). Jako první tu bylo vyrovnání - pár vteřin po rozehrání jeden z nováčků, Ghilas, utekl obraně a skvěle předložil míč do vápna Martínezovi, pro nějž už bylo zakončení hračkou. Podobně jednoduchá byla za dvě minuty i odpověď domácích - opět na sebe upozornil tandem zodpovědný za první trefu, tentokrát však v přehozených rolích. Candeias nahrával, Rondón střílel.

Ricardo Quaresma byl dnes takřka hodinu skoro neviditelný, mohl si to ovšem královsky vynahradit - v 58. minutě byl faulován ve vápně a sám se postavil k exekuci nařízené penalty, tlak okamžiku však nezvládl a opřel míč pouze do tyče. S blížícím se koncem zápasu to vypadalo, že se na hřišti strhne regulérní bitka, čemuž příliš nepomohlo neuznání Jacksonovy vyrovnávací trefy ze 78. minuty; nakonec se o to málem postaral Quaresma, který si chtěl ve frenetickém finále cosi vyřizovat pěstmi a museli jej klidnit spoluhráči..

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com, portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Hiko

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele