8. kolo
04.11.2012 21:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Vitória FC Setúbal - Sporting CP 2:1

Nenechte se zmást. Sporting sice utržil další porážku a vznáší se už jediný bod nad sestupovou propastí, přesto Vercauteren stihl zaznamenat první krůčky vpřed a ukázal se coby solidní příslib do budoucna, před kterým holt akorát leží tuny černé práce.

Jakkoliv po utkání sám od sebe lamentovat a doslova uvedl, že byl "překvapen nedostatečnou kvalitou některých svěřenců", sázka na mladá křidélka Labyada s Jeffrénem se mu například povedla. A Lvi mají za sebou patrně nejlepší první poločas ročníku. Hned v jeho úvodu mohli skórovat Schaars s Labyadem, místo toho ale navzdory obrazu hry udeřili domácí. Ney Santos přesprintoval zhruba 50 metrů, aby našel Pedra, jenž za výrazné pomoci soupeře Roja přehodil nešťastného Ruie Patrícia.

Jenže Sporting se v tuto chvíli nenechal rozhodit a pokračoval ve vytrvalém útočení. Insúa brzy ztroskotal na Kieszekovi, bývalé brankářské trojce Porta, aby záhy neuspěl také Van Wolfswinkel. Trápení hostí nakonec ukončil až těsně před pauzou živelný Jeffrén, když nejprve sice napálil břevno, avšak vzápětí vyrovnal po skvěle načasovaném náběhu na Schaarsovu kolmici.

Ovšem tím pohádka Sportingu veskrze skončila. Lvi se po pauze prosazovali o mnoho sporadičtěji, přičemž v 68. minutě pro jistotu znovu inkasovali z kopaček nadmíru spolehlivého Meyonga. Kamerunský forvard vystartoval na Cristianův důkladný pas za obranu, aby stvrdil svou hegemonii v rámci střeleckých statistik Setúbalu. Nyní o něm lze říci, že se postaral o osm desetin celkového gólového přídělu svého mužstva ve všech soutěžích. Fascinující bilance!

V tu ránu se divákovi naskytl "starý dobrý" pohled na ztrápený Sporting. Ten se kupředu vrhal v čím dál větším počtu hráčů, navíc byl v 77. minutě podpořen vyloučením Miguela Lourença. Přesto si už lisabonští nevytvořili vůbec žádnou vyloženou příležitost (!), a to ani za enormní podpory brankáře Ruie Patrícia. Utrpěli tak už třetí porážku v sezoně, čímž se ocitli na úrovni takového Olhanense.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Hiko

Snad už teď - 1:3

Reagovat
Hiko

tahle prohra je podle mě nezasloužená, SCP měl zápas ve svých rukou, ale samozřejmě měl dát více gólů a byl by klid. Šance na to byly Tak kdy se to otočí?

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni gol Setubalu s obrovskym stestim (nebyt te tece obrance, Rui Patricio by tu strelu v pohode mel), druhy gol z ofsajdu. Rozhodci se to trochu snazil vykompenzovat tou cervenou (to byl faul max. na zlutou, v zadnem pripade na cervenou) a vcetne nastaveni dal Sportingu moznost 20ti minut presilovky - ale nepada to. Navic Kieszek chytal vcera hodne dobre.

Jak uz napsal Hiko - Sporting byl v tomto zapase lepsi, ale vysledek (opet) neodpovida tomu, co se delo na hristi...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele