23. kolo
16.03.2013 20:15 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Sporting vyhrál těsně, ale inspirativně

Sporting konečně zase má z čeho čerpat optimismus. Rozporuplnou zprávou je skutečnost, že se pod projektily jeho střelců hned dvakrát otřásala branková konstrukce. Pak už ale následují jenom ty čiře pozitivní: přerušená série tří kol bez výhry, úspěšný penaltový exekutor na místě váhající klasiky jménem Van Wolfswinkel a Brumovo pozápasové vyjádření: "Chci ve Sportingu zůstat."

Ojedinělá, a o to vitálnější výhra Lvů se začala rodit poměrně brzy. Vlastně - mohla se rodit ještě dříve. Závěrem sedmé minuty se ovšem po centru Brumy neprosadil Van Wolfswinkel, jenž pod tlakem polovysoký centr akorát vykopl do vzduchu, ani dorážející Labyad. Premiérová gólová radost se tak musela odkládat o dalších deset minut.

Tehdy Van Wolfswinkel dostal pod tlak Amoreirinhu a ten před dalším protivníkem prakticky neměl na výběr - vsítil vlastňák. Na druhou branku se potom domácí publikum příliš nenačekalo. Neuběhlo totiž ani pět minut, když Ney při bránění standardky přidržel Diera a Labyad, na místě obvyklého exekutora Van Wolfswinkela, poslal golmana Kieszeka nesprávným směrem.

První poločas byl v zásadě tím bohatším na důležité okamžiky, což se potvrdilo ve 34. minutě, když si Makukula nerušeně doběhl mezi dva protivníky pro centr Pedra Santose. Tahle redukce vedení ale okamžitě mohla být následována dalším navýšením; respektive měla. Jenže Labyad po neskutečném obejití tří kuželek ztroskotal na konstrukci; a Van Wolfswinkel pro změnu dvakrát na svém neadekvátním sebevědomí.

To přitom nizozemského forvarda jen tak srážet nepřestalo. V 54. minutě měl na svědomí další přespříliš slabou a navíc nepřesnou ránu, aby o pár sekund později hlavou raději nastřelil pravou tyčku Kieszekovy klece. Vedle toho se po pauze zjemna osmělovalo také hostující družstvo, za něž mohl krátce před završením hodiny hry hladce srovnávat Jorginho Sousa. Jeho vtipnou patičku ale odmítla levá tyč Ricardovy svatyně. Ve spíš opatrnějším zbytku střetnutí pak už akorát Capel z úhlu nezaskočil protivníkova golmana.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

3:0 a jedem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele