10. kolo
24.11.2012 21:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - SC Olhanense 2:0

Jorge Jesus dovršil stovku zápasů na lavičce Benfiky ve slušivém stylu. Největší radost mu prý udělalo vítězství nad Rio Ave, které na konci jeho první sezony ve funkci přisoudilo Orlům titul. I dnešní klání s Olhanense nicméně muselo rodákovi z Amadory vykouzlit na tváři široký úsměv. Benfica průběh utkání kontrolovala od začátku do konce; a Sérgio Conceição se na lavičce jenom vztekal, jak je ostatně jeho dobrým zvykem.

Druhým z významných momentů sobotního večera byl vedle trenérových kulatin také ligový návrat stopera a kapitána Benfiky Luisãa. Ten se doteď rozehříval jen v domácím i evropském poháru, přičemž donedávna od začátku září nesměl hrát v žádném soutěžním duelu. Dnes nicméně působil jako král: bral si pod palec veškerou rozehrávku z vlastní poloviny, spoluhráče si oddirigoval tak, že sotva pustili Olhanense do nějaké střelecké pozice a nakonec i gólem stvrdil pohodlné vítězství. Před blížícím se šlágrem s Portem jde o klíčový poznatek pro všechny příznivce Benfiky.

Ale teď už k samotnému zápasu. V úvodním dějství hrála vedle naprosté převahy lisabonských prim také nedisciplinovanost jednoho z fotbalistů Olhanense. Vasco Fernandes nejprve zbytečnou předváděčkou wrestlingu vyzval Óscara Cardoza ke skórování z penalty; a pak po ošklivém zákroku na stejného Paraguayce divže neuviděl přímou červenou kartu. I s ním na hřišti se nicméně muži od slunného portugalského pobřeží nebránili s žádnou grácií.

Další branku mohli inkasovat třeba v 59. minutě, kdy nepřehledný závar málem s úspěchem vyřešil Melgarejo. Po následném rohu navíc velmi nebezpečně hlavičkoval Garay - bývalý brankář Porta Rafael Bracalli ale poprvé předvedl brilantní reflexy. A vpravdě ne naposled, i když hned v příštím okamžiku spíše zklamal. V 72. minutě jej totiž Luisão nachytal divně postaveného, aby jej hlavičkou odraženou od země kuriózně přeloboval.

V tu chvíli jako by Olhanense předčasně uprchlo do tunelu. Benfica zejména po pravé straně dál nadšeně útočila a Salvio v jednu chvíli dokonce mohl pálit do Bracallim nestrážené klece. Brankářovu práci v tu chvíli nicméně zastal Babanco, takže se už tak jednoznačné skóre dále neměnilo. I proto, že v jiném okamžiku si na Limu počíhal sám Bracalli.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Hiko

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele