28. kolo
05.05.2013 21:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Paços Ferreira - Sporting CP 1:0

V Portugalsku se včera narodily hned tři výhry 1:0 a ta vůbec poslední zní dost zlomovou řečí. Sporting i Bragu zanechala čtyři body vzdálené od kýžených met, které se takto ve zbývajících dvou kolech budou dohánět jen hodně těžko. Jinými slovy: Paços je blízko historické účasti v Lize mistrů, Sporting patrně bude scházet v pohárové Evropě. Poprvé od sezony 1976/77...

Lvi přitom na půdě překvapení ročníku odstartovali velmi pozitivně: zmatky v rozehrávce mohl brzy potrestat Van Wolfswinkel, a když už si na brankáři vynutil alespoň nepřímý volný kop, zasáhla proti Rojovi zeď. Na druhé straně se sem tam rovněž ozvali, Diogo Figueiras těsně před završením půlhodiny hry zakončoval z hranice šestnáctky vedle pravé tyče.

Patrně největší šanci poločasu měl na svědomí André Martins, respektive Schaars se svým dalekonosným balonem. Ofenzivní záložník Sportingu pak z výhodné pozice pošramotil okenice pána boha.

Druhé dějství bylo už dost nervózní a tiché, co se šancí týče. Hosté nakonec mohli jít do vedení akorát tak skrze akci z 61. minuty, kdy se pod Wolfswinkelovy nohy nebojácně vrhl brankář Paçosu a přítomní příznivci zelenobílých neprávem požadovali pokutový kop. Cássio přeci jen předtím, než podkosil nizozemského střelce, nepatrně zavadil o balon.

Rozhodující slovo tak měl nakonec domácí hrdina Tony. Fanoušci Paçosu doopravdy jen chvilinku litovali, že excelentní Josuého projektil z přímého kopu skončil pouze na levé tyči Patríciovy klece; Tony byl totiž se svou holou hlavou ve správný čas a na správném místě.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hiko

1:2, přes to nejede vlak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele