23. kolo
15.03.2013 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Braga v Barcelos loupila díky silné koncovce

Braga se závěrem ročníku přeci jen srovnává do latě? Není to jisté, ale taky docela dobře možné - nyní přidává už čtvrtou výhru v řadě, a rozhodně nebude nijak zvlášť smutnit, že přerušila dvouzápasovou šňůrku čistých kont. Triumf na půdě tápajícího Gil Vicente si Arsenalistas zajistili silným finišem.

Hoši z Barcelos jsou takto ve velkých problémech. Do rukou fotbalistů Olhanense, respektive Moreirense totiž vložili trumfy, které pokud nezůstanou nevyužity, uvrhnou Gil Vicente do sestupové zóny. Olhanense ztrácí bod, Moreirense pouhé dva.

Přitom domácí odstartovali poměrně nebojácně. Hugo Vieira se brzy ocitl v solidní palebné pozici, aby zakončil veleošklivě; a vzápětí si Mauro po střele Luíse Carlose divže nesrazil balon do vlastní sítě. Neposedná mičuda se nakonec akorát proskákala po brankové čáře. Na druhé straně byl celý poločas schopný vyprodukovat nějaké to nebezpečenství jedině protřelý Hugo Viana, jehož hned dvakrát vychytal pozorný Adriano. Do třetice - a to těsně před pauzou - to už nicméně záložníkovi se zkušenostmi z anglické Premier League vyšlo. Po levé straně se proběhl Mossoró a Hugo Viana precizně zacílil z druhé vlny.

Druhý poločas byl z pohledu favorita tím o něco vyvedenějším, přesto ho načala trefa Gil Vicente. Nejdříve se tedy Adriano činil proti Carlãovi, pak už ale přihlížel úspěšnému ataku svých spoluhráčů: přesně po hodině hry Alan nezvládl přihrávku kousek za půlící čarou a Hugo Vieira z protiútoku tuto nedbalost ztrestal nejlépe, jak mohl. Zprava zasekl do středu pole a při zemi rozvlnil síť napnutou za Quimem.

Arsenalistas nicméně moc dlouho neváhali, a ihned všem ukázali, kdo je v Barcelos nezvaným pánem - Mossoró v první řadě orazítkoval tyč, v té druhé si po krásném individuálním průniku vylámal zuby na přesném Adrianovi.

O výhře hostů se tedy rozhodovalo až v závěrečné desetiminutovce, kdy Gil Vicente přestávalo stačit se silami. Nejdříve si Hugo Viana počíhal v zákrytu na další balon takříkajíc pod sebe, tentokrát z dílny Joãa Pedra, a hned v 84. minutě dílo ochotně dokonal Zé Luís, když využil zmatků v defenzívě soupeře. Domácímu skonu pak ještě nasadilo korunu zranění Sandra. Opravdu drsná pětiminutovka.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hiko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele