16. kolo
28.01.2013 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Porto - Gil Vicente FC 5:0

Velmi špatné vzpomínky měli draci na Gil Vicente, které ostatně loni potrápilo kompletní "velkou trojku" (pro tento účel bez Bragy). Tentokrát se nicméně hoši z Barcelos sotva budou zachraňovat, což se také dnes na Dragãu potvrdilo - Porto tu zvítězilo jasně 5:0 a znovu dotáhlo Benfiku.

Jeden z nejlepších výkonů za poslední dobu, o tom nemůže být sporu. Pod vedením čím dál zarostlejšího Vítora Pereiry obhájce titulu přidával a přidával, jakkoliv měl dříve ve zvyku hrát naplno či kvalitně spíše jen určitou část duelu. Včera to bylo jiné; možná i proto, že už po šesti minutách odvážně nabral míč Danilo, prosprintoval s ním až do vápna a odtud poprvé překonal golmana Adriana. Porto si nemohlo přát lepší začátek.

I z toho důvodu, že to hned po 12 minutách bylo 2:0. Tehdy Otamendi zachránil zdánlivě mrtvý útok svého mužstva, aby si vzápětí jeho centr do vlastní sítě srazil Vítor Vinha. Dragoes mohli být v naprostém klidu, z něhož těžili celých příštích 78 minut. Zatímco ofenzíva trpaslíka fakticky neexistovala (první menší šanci si vytvořil Brito až po pauze), Defour s Mangalou ještě do přestávky málem zvýšili.

A Porto nesundávalo nohu z plynu ani po obrátce. Naopak - Defour zacvičil s Éderem a pak levačkou přenádherně od bližší tyčky vymetl horní růžek Adrianovy klece. Tomu museli zatleskat snad i hostující fanoušci, kteří přitom dohlíželi na rodící se debakl. Okamžitě po třetím zásahu totiž uviděl druhou žlutou Cláudio, a to byli hosté namydleni s nepříjemnou definitivou.

Přesto nakonec mohli být rádi - že dostali jen dva další góly. O ten první se čtvrthodinu před koncem postaral Varela, když se schoval za dvojici tvořenou kanonýrem Martinezem a nikým nehlídaný odhlavičkoval Castrův centr do sítě. Poslední zářez, ten už si pro sebe uzurpoval klasik Jackson, když jej krásně vyzval Seba.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
FC Porto FC

nesnáším tohoto soupeřa

Reagovat
Hiko

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Hiko

3:0

Reagovat
FC Porto FC

Nakonec 5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele