27. kolo
26.04.2013 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Estoril Praia - SC Braga 2:1

Braga vkládá Paçosu do rukávu pořádné eso. Na těžkém výjezdu do Estorilu totiž nezvládla vůbec bodovat, takže se překvapení sezony v neděli může na půdě Guimarãese od čtvrtého místa vzdálit na celých šest bodů - což už by pro tradičního účastníka Ligy mistrů bylo doopravdy kritické.

Celou půlhodinu, ba ještě déle, čekal Vagner v brance Estorilu na nějakou střelu, která by mířila přímo na něj. Teprve pak ho v krátkém sledu prověřili Carlão s Hugem Vianou; přesto to už v té chvíli bylo 0:1 z pohledu domácích. Důvod je prostý - Mossoró se totiž v 17. minutě trefil skrze nepříliš povedený centr, který zapadl přesně do vzdálenější šibenice. Tentýž Brazilec pak obraně Estorilu zavařil ještě jednou, tentokrát ji včetně brankáře ztrapnil parádním slalomem, jeho přihrávka z nulového úhlu na malé vápno však byla rázně utnuta Valeuem.

Praia taky nebyla úplně bez šancí, v šesté minutě se například za obrannou linií Bragy zjevil osamocený Steven Vitoria, v kuriózním výskoku ale hlavičkoval nad břevno. To pravé ořechové si ale obecně Estoril schovával až pro druhý poločas. Nejprve ještě ochotně vypomohl Douglão, když ve skluzu odrazil takříkajíc pod víko Jeffersonův centr a posléze si v 67. minutě spravil chuť Steven Vitoria, jakmile šikovně usměrnil nepovedenou ránu Carlose Eduarda.

Právě Eduardo mohl už dříve dvakrát skórovat, nikdy ale sám neuspěl. To se týče také všech Arsenalistas ve zbytku utkání. Po Vagnerově pádu pod nohy Custódia se tedy sice měla kopat penalta, sudí Bruno Paixão se ale o protesty hostí nezajímal a raději o něco později bez váhání vyloučil Echiéjilého. Na včerejší večer zkrátka fotbalisté Bragy nebudou vzpomínat rádi, to je jasné.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Hiko

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele