30. kolo
30.03.2024 16:00 CET
3 : 3
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Fulhamu (© AFP)

Sheffield ztratil v závěru remízové přestřelky s Fulhamem komfortní náskok

Sheffield ve 30. kole anglické Premier League na domácím hřišti jen remizoval 3:3 s Fulhamem. Domácí tým v utkání dlouho držel dvougólový náskok, na němž měl velký podíl Ben Brereton Díaz, který k úspěšným trefám přidal i asistenci. V 81. minutě se dokonce The Blades radovali ze čtvrté vstřelené branky, tu ovšem zrušil videorozhodčí kvůli ofsajdu. V závěru navíc na Bramall Lane přišlo ještě větší zklamání, když Fulham v nastaveném čase vyrovnal.

Sheffield musel během třítýdenní pauzy od posledního duelu najít síly na mohutný ligový finiš. Jen ten ho totiž mohl přivést k záchraně, se kterou už jako by nepočítal výkonný ředitel klubu Stephen Bettis, o čemž svědčila jeho nedávná slova v rozsáhlém interview pro jednu z rozhlasových stanic. Fulham dosud sbíral body zejména doma, nicméně kousat dokázal i na hřištích soupeřů, když na konci února vyhrál na Old Trafford.

Favorit však měl na hřišti Sheffieldu nečekané problémy. Žiletky se zdály být na svého soupeře dobře připraveny a spoustě šancí soupeře zamezily už v zárodku. Jedinou povedenou příležitostí hostů v první půli se tak stal pokus Rodriga Munize ze 38. minuty zápasu. Ten se po individuální akci pokusil zavěsit míč do levé horní části branky, nastřelil ale pouze její konstrukci. I domácí mohli jít těsně před odchodem do kabin do vedení. Už v nastaveném čase zkusil svoje štěstí Gustavo Hamer, jeho pokus ale skončil těsně vedle pravé tyče.

Krátce po změně stran se o slovo opět přihlásil Rodrigo Muniz. Ve 48. minutě hlavičkou zakončoval centr svého spoluhráče, jeho pokus ale orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Nováček soutěže se ale nevzdával a poháněn domácím publikem šel vstříc první trefě v utkání. Tu obstaral v 58. minutě Oliver McBurnie, jenž našel duchapřítomně přihrávkou Bena Breretona Díaze a ten se v zakončení nemýlil. The Whites ale nepotřebovali na odpověď mnoho času. O čtyři minuty později se totiž prosadil Joao Palhinha, který si naskočil na centr po rohovém kopu a perfektně umístěnou hlavičkou mimo dosah brankáře Iva Grbiče srovnal.

Namlsaný McBurnie si následně vyměnil role s Breretonem Díazem a po jeho přihrávce se stal sám exekutorem. Druhý jmenovaný hráč si vzápětí k překvapení všech na stadionu připsal ještě další trefu, ačkoliv ta byla ještě předmětem zkoumání videorozhodčího. V 85. minutě snížil nepříznivý stav na rozdíl jedné branky jamajský středopolař Bobby De Cordova-Reid. Na už tak bohatou gólovou smršť stihl ještě v nastaveném čase navázat ukázkovou ranou z voleje Rodrigo Muniz.

Poslední celek tabulky tak získal jen bod a jeho šance na záchranu se žádným závratným způsobem nezvýšila. V příštím kole ho navíc čeká 4. dubna těžký souboj na hřišti Liverpoolu, Fulham se představí o dva dny dříve v Nottinghamu.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele