4. kolo
01.09.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Jarrod Bowen (© AFP)

Premiéra Lutonu na útulném stadionu skončila nezdarem, pamětní večer domácím pokazil West Ham

Fotbalisté Lutonu v historicky prvním domácím zápase mezi anglickou elitou body nevybojovali, když ve čtvrtém kole Premier League padli s West Hamem 1:2. Už v první půli nasměroval hosty za vítězstvím přesnou hlavičkou Jarrod Bowen, který se před uplynutím celého víkendového kola dostal do čela tabulky střelců. Rozhodující branku nakonec Kladiváři vsítili až v 85. minutě. U ní byl opět James Ward-Prowse, jenž po příchodu ze Southamptonu zatím pokaždé bodoval. Z českých reprezentantů nastoupil pouze Vladimír Coufal. Tomáš Souček vynechal klání kvůli zranění.

West Ham se po nepříliš povedené loňské sezoně v Premier League opět chytl a po třech kolech ještě nepoznal pachuť porážky. Luton, který dosud nezískal ani bod, odehrál zatím o zápas méně kvůli úpravám stadionu, v důsledku čehož si musel nechat odložit zápas s Burnley. Kladiváři měli tak tu čest odehrát historicky první zápas nejvyšší anglické soutěže konaný na Kenilworth Road.

Luton vstoupil do utkání velmi sebevědomě a od prvních minut ukazoval hráčům West Hamu, že to nebudou mít jednoduché. Hosté byli sice aktivnější na míči, to se však nedalo tvrdit o ofenzivní části, kde oba celky hrály vyrovnanou partii. Po půlhodině hry se Kladiváři na delší čas zabydleli v oblasti domácí šestnáctky, což vyústilo v úvodní branku utkání, kterou ve 37. minutě vstřelil po centru Lucase Paquety hlavou na přední tyč Bowen. Už třetí branka v novém ročníku znamenala pro Angličana dosavadní první příčku v tabulce střelců. Závěr poločasu patřil domácím, před návratem do kabin ale srovnat nedokázali.

V 51. minutě mohli Kladiváři slavit po brance Emersona podruhé, asistující Michail Antonio se ale nacházel v ofsajdovém postavení, a gól tak nemohl být uznán. Nováčka ligy tento moment probudil a hru měl najednou více pod kontrolou. Ne a ne však dostat míč mezi tři tyče. Sympatickým výkonem se dnes v domácím dresu blýskl Alfie Doughty, který zadělával obraně Kladivářů na potíže. Stejně tak je třeba ocenit bezchybnou a velmi kvalitní hru Coufala. V 82. minutě mohlo přijít vyrovnání z kopačky Carltona Morrise, ten však po odrazu vysoko přestřelil. Hřebíček do rakvičky Lutonu zatloukl tři minuty nato po rohovém kopu krásnou hlavičkou k pravé tyči Kurt Zouma. V úplném závěru už pouze vykřesal malou naději na bodový zisk Mads Juel Andersen, který se prosadil po střele hlavou k vzdálenější tyči.

West Ham tak sebral Lutonu možnost získat doma premiérový bod v Premier League. Na Kladiváře vyrukují 16. září v dalším zápase Citizens. Ve stejný den odehrají další duel také domácí a opět proti londýnskému klubu, čeká je totiž Fulham.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (2)

Přidat komentář
JimBob

benrahmovi by uz nekdo mel vysvetlit, ze neumi strilet...

Reagovat
OnlyWHU

Jízda pokračuje! S houževnatým nováčkem jsme museli v úzký sestavě sáhnout na dno sil, ale kvalita rozhodla. Škoda, že jsme si zkomplikovali závěr zápasu a dostali gól snad z jediný střely na bránu. Vynikající obrana - Coufal, Zouma, Aguéed, Emerson. No a jako vždy Paquetá, Bowen, Ward-Prowse! Téměř bez chyby sudí Paul Tierney! Hezkej pohled na tabulku, ať to vydrží až do konce! :-) A teď doma MC! Můžeme jen získat! COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele