32. kolo
06.04.2024 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bruno Guimaraes (© AFP)

Newcastle vyměnil venkovní přestřelky za pragmatickou výhru na Fulhamu

Fotbalisté Fulhamu prohráli ve 32. kole Premier League s Newcastlem 0:1. Domácí v první půli dominovali, jejich útočným snahám ale bezchybně čelil slovenský brankář Martin Dúbravka. Po změně stran se hra vyrovnala, z čehož nakonec Straky vytěžily zásluhou Bruna Guimaraese vítěznou branku. Eddie Howe si tak zřejmě mnul ruce po upuštění od taktiky ordinované v posledních pěti venkovních ligových duelech, které nabídly v průměru pět gólů na utkání.

Předpovídání výsledků Fulhamu se v letošní sezoně rovnalo věštění z křišťálové koule. Zatímco v polovině března přejel Tottenham, následně remizoval v Sheffieldu a po tragickém prvním poločase, který kouč "ocenil" brzkým trojím střídáním, padl v Nottinghamu. Newcastle se rovněž nemohl opřít o konzistenci výkonů a na pátou pozici ztrácel 13 bodů, do evropských pohárů se ale nakonec mohlo podívat až osm nejlepších týmů.

Bezmocný Newcastle pouze sledoval přesné kombinace a rychlé akce domácích, kteří v úvodní dvacetiminutovce naprosto dominovali. První branku utkání se jim však stále nedařilo vstřelit, na čemž měl velkou zásluhu slovenský brankář Dúbravka. Po půl hodině hry se ale hosté vzchopili a hned z toho mohli vytěžit vedení. Anthony Gordon napřáhl za hranicí šestnáctky k nebezpečné střele, k jeho smůle však skončila jen pár centimetrů vedle levé tyče. Další šanci měl šikovný Angličan ve 37. minutě, kdy si pohrál s obranou Fulhamu a z úhlu pálil opět těsně mimo. Dvě minuty nato měl po chybě hostujícího obránce obrovskou příležitost Rodrigo Muniz, slabou střelou doprostřed brány ale Dúbravkovi větší potíže neudělal.

Druhé dějství začalo na rozdíl od toho prvního vyrovnaným fotbalem. Stále stejně hladový ovšem zůstal Gordon, který v 51. minutě technickým obstřelem na vzdálenější tyč prověřil Bernda Lena. V 60. minutě měl na druhé straně dobrou příležitost z hranice šestnáctky Andreas Pereira, jeho ránu k pravé tyči ale zastavil bezchybný Dúbravka. V 75. minutě se dokázal prosadit obránce Newcastlu Fabian Schär, rozhodčí Sam Allison ale po konzultaci s videorozhodčím odhalil faul, který gólu předcházel. V 81. minutě už ale Fulham na mizernou produktivitu skutečně doplatil. Guimaraes se na hranici šestnáctky dostal k dorážce a tvrdou střelou k levé tyči překonal marně se natahujícího Lena.

Vzájemné utkání tak skončilo už pošesté v řadě výhrou Newcastlu. Ten v příštím kole přivítá 13. dubna Tottenham, Fulham se představí o den později na hřišti West Hamu.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele