21. kolo
13.01.2024 13:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Cole Palmer (© AFP)

Fulham odsoudil k porážce na prokletém Stamford Bridge penaltový specialista

Chelsea porazila ve 21. kole Premier League na svém hřišti Fulham 1:0 a připsala si třetí výhru v soutěži v řadě. Po většinu utkání se však domácím již tradičně nedařilo nacházet skulinky v obraně soupeře. Ke gólu jim tak musel pomoct Issa Diop, po jehož faulu proměnil v závěru první půle již pátou penaltu v sezoně Cole Palmer. The Cottagers tedy nevylepšili bídnou bilanci ze Stamford Bridge, kde naposledy v lize zvítězili roku 1979, a navíc na stadionu souseda ze západního Londýna už více než 12 let ani jednou neskórovali.

The Blues naposledy dostali facku v EFL Cupu, když zaslouženě padli s Middlesbrough, což pro ně znamenalo již 31. porážku od začátku loňské sezony. Éra pod majitelem Toddem Boehlym tak zatím příliš úspěchů nepřinesla a pod palbou kritiky se ocitl i manažer Mauricio Pochettino. Zato v kádru Fulhamu vládla po posledních utkáních relativní spokojenost, neboť Chalupáři navázali na ligový skalp Arsenalu postupem v FA Cupu a o sérii výher je připravil až v ligovém poháru Liverpool.

Na Stamford Bridge ale Fulham začal velmi pasivně, obrovské problémy mu dělalo samotné podržení míče na půli The Blues. Ti se k prvnímu ohrožení branky propracovali v 15. minutě, kdy se na hranici vápna odhodlal ke střele Conor Gallagher, pravou šibenici však o kousek minul. Podobně neúspěšně dopadl o chvíli později i Armando Broja.

Djordje Petrović musel své umění předvést až krátce před úderem první půlhodiny, když vykopnul nebezpečnou ránu Harryho Wilsona. Těsně před odchodem do šaten se k zemi poroučel Raheem Sterling, za což sudí Anthony Taylor nařídil pokutový kop. Ten si vzal na starost Palmer a střelou k pravé tyči poslal Chelsea do vedení.

Po změně stran měl obrovskou příležitost na zvýšení skóre Sterling, měkoučký centr Enza Fernándeze ale nasměroval hlavou jen do brankové konstrukce. Modří byli aktivnější i nadále, zásluhou sebevědomého průniku střídajícího Noniho Maduekeho se dostal do dobré palebné pozice Levi Colwill. Urostlý rodák ze Southamptonu však svůj spolehlivý výkon nekorunoval vstřeleným gólem, neboť bránu vysoko přestřelil. V závěrečné části zápasu pak mohl atmosféru na stánku Chelsea zmrazit Raúl Jiménez, proti jeho střele se ovšem vytáhl Petrović.

Fulham na Stamford Bridge nepřekvapil, a The Blues se tak radovali ze šestého soutěžního vítězství před vlastním publikem v řadě. Chelsea v nejbližší době čekají dvě pohárová dobrodružství a ligový duel sehrají až 31. ledna na stadionu Liverpoolu. The Whites o den dříve přivítají Everton.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele