10. kolo
28.10.2023 13:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Brentfordu (© AFP)

Brentford opět zpražil Stamford Bridge. Chelsea z horní půlky tabulky vystrnadil jamajský dříč

Chelsea prohrála v utkání 10. kola Premier League na vlastní půdě s Brentfordem 0:2. Přestože si v londýnském souboji vytvořili The Blues spoustu možností ke skórování, ani jednou nedokázali rozvlnit soupeřovu síť. Jejich mizernou koncovku pak potrestal v 58. minutě rozhodující trefou jamajský bek Ethan Pinnock, který se za posledních šest let dokázal probojovat z neprofesionálního celku Dulwich Hamlet až do nejvyšší anglické soutěže. Bees se tak posunuli na 10. příčku právě před Chelsea a navíc ukázali, že se jim na Stamford Bridge daří, jelikož odtud potřetí za sebou odjeli se všemi třemi body.

Chelsea sahala po třetí výhře v řadě, když měla doslova na lopatě Arsenal, pak však hrubě chyboval brankář Robert Sánchez a Kanonýři se nadechli k závěrečnému náporu, který skončil ziskem bodu. Navzdory tomu si ale The Blues začali získávat zpět respekt, jenž tragickým vstupem do sezony ztratili. Brentford v minulém kole teprve podruhé v sezoně vyhrál, přičemž stejně jako v polovině srpna na půdě Fulhamu vstřelil i proti Burnley vítězný gól Yoane Wissa.

Stoupající tendenci výkonů The Blues mohl proti Včelám gólově podpořit v úvodu Noni Madueke, jenže technický pokus mladého křídelníka pouze rozezvonil břevno. Krátce nato si na přesný pas za obranu naběhl Marc Cucurella, který slabou střelou z voleje narazil na připraveného Marka Flekkena. Ten se se svými spoluhráči ve zbytku první půle především bránil, ale žádné další nebezpečné situace už řešit nemusel.

Poločasová přestávka prospěla hostům, kteří mohli jít do vedení záhy po návratu z kabin. Kristoffer Ajer ve vápně našel dobře postaveného Vitalyho Janelta, jehož střele vystavil stopku Sánchez. Domácí se ale z obranných nedorazů nepoučili a v 58. minutě inkasovali. Bryan Mbeumo vyzval ke skórování vysokým centrem Pinnocka a ten razantní hlavičkou rozjásal hostující kotel.

Závěrečný tlak Chelsea defenziva Brentfordu bez větších potíží ustála a pomohla Flekkenovi ke druhému čistému kontu v řadě. V nastavení navíc přidal druhý zásah Bees po obranném rohu, na který si naběhl i Sánchez, Mbeumo, jenž dovezl balon do prázdné brány.

Brentford se tak nezalekl zlepšující se formy londýnského rivala a překvapivě zvítězil. V příštím kole 4. listopadu přivítá West Ham, Chelsea se o dva dny později představí na hřišti Tottenhamu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele