28. kolo
18.03.2023 16:00 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Rasmus Kristensen (© AFP)

Leeds získali tři body na Wolves

Wolverhampton Wanderers prohrál domácí duel 28. kola Premier League s Leeds United 2:4. Hosté vedli celý zápas už od šesté minuty, trefili se Jack Harrison, Luke Ayling, Rasmus Kristensen a Rodrigo. Debakl z pohledu domácích zažehnali Jonny Castro a Matheus Cunha.

Hosté se do vedení dostali už v šesté minutě, a to díky výborné myšlence Gnonta. Ten si oběhl Semeda a poslal míč do vápna, tam si seběhl Jack Harrison, který uklidil míč do pravého horního rohu branky Wolves. Po půlhodině hry Kilman centroval do vápna, kde zaspali obránci Leedsu, ovšem ani jeden dobře postavený hráč Wolves nedokázal procedit míč do kasy Mesliera, který měl štěstí, že si domácí útočníci nedokázali poradit lépe. Zbytek prvního poločasu však žádnou další zajímavější situaci nenabídl, málo kdo by o přestávce tipoval, že nakonec padne šest gólů.

Už v 50. minutě Leeds své vedení navýšil. Perfektní centr Marca Rocy doletěl přímo na hlavu Luka Aylinga, který nikým nehlídaný poslal balón hlavou do branky Josého Sá. Zahrozili i domácí, když Traoré poslal merunu do vápna, v tom ho sbíral Sarabia a následně nebezpečně zakončil. Jeho střela ale těsně minula tyčku.

Po hodině hry se z rychlého protiútoku Aaronsona dostal do zakončení Harrison, obrana Wolves však dokázala střelu zablokovat. I tak to o dvě minuty později bylo už o tři góly. Střídající Rasmus Kristensen hned dokázal skórovat, když se ve vápně popral o míč s Johnym, jehož dokázal odstavit a posléze i přesně zakončit.

Domácí Vlci se však i přes stav 0:3 nevzdali a chvíli po třetím gólu Leeds dokázali snížit. Hosté totiž chybně rozehráli, Meslier byl na hranici šestnáctky a Jonny Otto se ukázkově trefil přímo z voleje. A aby byl zápas ještě zajímavější, snížili Wolves v 73. minutě na rozdíl jediné branky, dělovku Matheuse Cunhy z hranice pokutového území si totiž do vlastní branky sklepl Maximilian Wöber.

Pár minut před koncem ale vyfasoval Jonny Castro červenou kartu za ostrý šlapák, a šance domácích na bodový zisk klesly v tu chvíli hodně dolů. Výhru v nastaveném čase Leeds zpečetil čtvrtým gólem. Po nejasné situaci ve středu hřiště dokázal Summerville poslat Rodriga do samostatného úniku, ten při svém průniku nezaváhal a míč dostal za záda Sá.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele