25. kolo
25.02.2023 16:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Danny Ings (© AFP)

Demolici Nottinghamu řídila zkušená posila. Kladiváři zatloukli svého soupeře drtivým závěrem

Fotbalisté West Hamu porazili ve 25. kole Premier League na svém hřišti Nottingham jednoznačně 4:0, čímž se alespoň na nějakou dobu dostali ze sestupových vod. Ačkoliv domácí působili aktivněji po celou dobu utkání, na první branku si museli počkat až do 70. minuty, kdy vítěznou trefu zaznamenal Danny Ings. Zimní posila ze Southamptonu pak skórovala ještě jednou a ideálním způsobem oslavila první start v základní sestavě svého nového celku. Český záložník Tomáš Souček odehrál celé utkání, jeho reprezentačního parťáka Vladimíra Coufala vystřídal trenér v poločase.

Kladiváři se po porážce v derby s Tottenhamem opět ocitli na 18. příčce a hráči i členové realizačního týmu se nacházeli pod stále silnějším tlakem fanoušků. Pakliže domácí nechtěli setrvat na sestupových pozicích, proti Nottinghamu museli nutně bodovat. Forest se ovšem na duel naladili senzační remízou se Citizens, na které měly hlavní podíl zimní posily. Legendární Kostaričan Keylor Navas pustil za svá záda jediný gól a rozdíl ve skóre dorovnal host z Newcastlu Chris Wood.

Hráči ve žlutých dresech ovšem nepřipomínali skvadru, jenž dokázala obrat o body úřadujícího šampiona. V první dvacetiminutovce si West Ham připravil hned několik dobrých pozic, přičemž největší šance ve 12. minutě skončila po odrazu od jednoho z bránících hráčů pouze na tyči. Kladiváři byli o něco aktivnějším celkem i ve zbytku prvního dějství, přičemž několik zajímavých centrů si připsal Coufal, ani jeden z celků se však gólově neprosadil.

Také po změně stran nastoupili domácí aktivněji, čehož mohl využít už ve 47. minutě Souček, ten ale po rohovém kopu zamířil hlavou jen těsně nad břevno. O několik chvil později pak měl na kopačce úvodní gól Jarrod Bowen, jenže svou křižnou střelou rozezvučel pouze vzdálenější tyč Navasovy brány. Roli spasitele tak na sebe musela vzít lednová posila ze Southamptonu Ings. Anglický útočník nejprve na začátku závěrečné dvacetiminutovky zužitkoval výbornou Bowenovu přihrávku a zakončením do odkryté brány otevřel skóre, aby se jen o několik chvil později se štěstím prosadil podruhé. Fantastickou pasáž domácího celku zakončil Declan Rice, jenž povedeným obstřelem zvýšil na 3:0 a definitivně ukončil šance Nottinghamu na jakýkoliv odpor. Poslední úpravu skóre provedl v samém závěru Michail Antonio.

West Ham tak získal nesmírně cenné vítězství a minimálně na chvíli se vymanil ze sestupového sevření. Kladiváři v dalším kole zavítají 4. března do Brightonu, Nottingham o den později přivítá Everton.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

JO! Nezaměňovat s ANO! Tak dnes jsme se vytáhli! V pravou chvíli. Takhle vidím záchranu světle. Odpustím si hodnocení jednotlivců. Takhle se zachraňuje klub! KLADIVÁŘI!!!! COY!!! Konečně důvod nepít na žal! COYI!!!!!!!!!!!! COYI!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele