35. kolo
07.05.2023 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Saïd Benrahma (© AFP)

De Geovo zaváhání vyneslo West Hamu důležité tři body

Pravděpodobně klíčový krok k záchraně učinil v neděli večer West Ham. Povedlo se mu totiž zdolat favorita v podobě Manchesteru United, k čemuž mu dopomohlo de Geovo zaváhání po Benrahmově střele. Pro hosty jde naopak o komplikaci v boji o Ligu mistrů.

Utkání na London Stadium se rozjíždělo pozvolněji, až v sedmadvacáté minutě přišel dramatičtější moment. Saïd Benrahma v protiútoku sice postupoval proti čtyřnásobné přesile, jenže jeho nepříliš povedenou ránu zpoza vápna de Gea trestuhodně propustil za svá záda. Zanedlouho mohl na opačném konci hřiště kontrovat Antony, jehož povedená střela rozezvonila tyč.

Zajímavé situace na útočné polovině West Hamu přišly v nastavení první půle. To totiž nejprve Benrahma další nenápadnou střelou prověřil de Geu, načež se dostal k vyraženému míči a odcentroval. Balón sice odvrátila domácí obrana, nicméně domácí si významně stěžovali, že šlo o hru rukou.

Ani ve druhé půli se Rudým ďáblům nepodařilo dostat se do většího tlaku. Naopak po hodině hry mohl vedení Irons zdvojnásobit Souček, který z těžké pozice zakončoval jen těsně vedle. A právě Souček ve třiasedmdesáté minutě dokázal po Paquetově pobídce rozvlnit síť, avšak provinil se ofsajdovým postavením a trefa tak nemohla být uznána.

Naopak nemohoucnost hostů nadále pokračovala, David Moyes tedy asi i s tímto vědomím ponechával na hřišti původní jedenáctku. K vystřídání ho nedohnalo ani zašívání Součkovy hlavy, až v sedmaosmdesáté minutě Fornals nahradil Benrahmu a další tři změny přišly v pokročilé fázi nastavení.

I tito náhradníci dokázali udržet vzadu nulu, a tak si upevnili svou patnáctou pozici, přičemž čtyři kola před koncem mají na sestupové příčky náskok sedmi bodů. Naopak Manchesterští nevyužili porážky Newcasltu a zůstávají čtvrtí se zápasem a bodem k dobru na pátého rivala z Liverpoolu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Ve veledůležitým zápase jsme dosáhli maxima. Po výborným výkonu, kdy jsme v řadě úsecích soupeře přehrávali, jsme v celku s jistotou naplno bodovali. Ve druhý půli jsme fakt ukázali kladivářskej charakter. Tyče jsme měli dobře postavený, na druhou stranu nám neuznali dva góly a opět neodpískaná ruka ve vápně, plus další gólovky. Jistej Fabi, bezchybná obrana, skvělej Rice, heroickej výkon Suka, výbornej Antonio, Bowen i Benrahma. Paqueta je technicky brilantní, ale v zdá se mi, že hraje s příliš velkým rizikem ztrát míč, kdy to nejmíň potřebujeme. Na tom se dá zapracovat. Zlatý body, který nám zajistěj potřebnej klid do dalších důležitých zápasů. Hlavně teď uspět v poháru a třeba se i předvést ve Vršovicích. COYI!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele