16. kolo
12.11.2022 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

James Maddison (© AFP)

Leicester zvítězil na hřišti West Hamu

Leicester potvrdil formu a v 16. kole zvítězil na hřišti West Hamu 2-0. Skóre otevřel už v 8. minutě Maddison, který tak vstřelil již svou sedmou branku v této sezóně. Ve 25. minutě bohužel musel střídat z důvodu lehkého zranění a v poli ho nahradil Praet. Leicester ještě do konce poločasu dostal výhodu pokutového kopu, ale Tielemans nechal vyniknout Fabianskiho. West Ham své šance nevyužil, a tak si slovo opět vzali hosté. V 78. minutě vstřelil druhou branku Barnes a definitivně stvrdil vítězství Leicesteru.

V 8. minutě předvedli hosté pěknou akci, po které přihrával Daka volnému Maddisonovi, ten pohotovým zakončením uklidil míč pod břevno a otevřel skóre utkání. V 15. minutě musel z důvodu zranění střídat domácí Kurt Zouma a na jeho místo přišel Nayef Aguerd. Ve 23. minutě musel ke změně sáhnout i Brendan Rodgers. James Maddison si přivodil lehké zranění, a proto ho anglický kouč z preventivních důvodů radši stáhl ze hry.

Ve 27. minutě se ozvali domácí, Benrahma se ocitl ve výborné pozici, ale zblízka gólmana soupeře překonat nedokázal. West Ham začal Leicester přehrávat a ve 32. minutě měl velkou šanci na vyrovnání Paquéta, který si naskočil na pěkný centr, avšak hlavičkou těsně minul pravou tyč. V 36. minutě sice vstřelil gól Tomáš Souček, ale kvůli ofsajdu nemohla být branka uznána.

Ve 41. minutě se provinil faulem v pokutovém území domácí Dawson a rozhodčí přisoudil penaltu Leicesteru. K míči se postavil Tielemans, ale jeho pokus k levé tyči Fabianski pokryl a nepřipustil dvougólové vedení hostů.

Po přestávce už aktivita obou týmů nebyla tak velká a diváci dlouhou dobu neviděli žádnou vyloženou šanci. Leicester udělal do 70. minuty hned 4 změny v poli, zatímco domácí střídali poprvé až v 74. minutě, kdy v zápase skončil Tomáš Souček, místo kterého přišel Fornals.

V 78. minutě sehráli pěknou akci hosté, Barnes si vyměnil míč s Pérezem a z hranice vápna vstřelil druhý gól Leicesteru. Lišky si už dvougólový náskok v klidu pohlídaly a opět udržely čisté konto.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
TrueHammer

Dnes povinné 3 body. Tipuji 2:1 nebo 3:1. COYI!

Reagovat
OnlyWHU

Good bye, David Moyes:

Fakta: https://www.hammers.news/

Úpadek West Hamu se netýká jen této sezony.

Forma týmu spadla loni v listopadu z útesu a už nějakou dobu je vážně špatná. Celkový počet bodů za posledních 42 zápasů Premier League v této a poslední sezóně by znamenal, že Kladiváři by byli kandidáty na sestup.

Od listopadové výhry nad Liverpoolem 3:2 odehrál West Ham 42 ligových zápasů a vyhrál jen 13krát. Čtyři z těchto výher přišly proti sestupujícímu Norwichi a Watfordu. Dvě přišly proti chudému celku z Aston Villy, dvě výhry nad trápícím se Wolves a dvě nad nově postoupivšími týmy Fulhamem a Bournemouthem.

Jediným skutečně kvalitním týmem, který West Ham v Premier League porazil od té doby, co nad Liverpoolem vyhrál, byla Chelsea, a to náhodným způsobem, když Arthur Masuaku vstřelil v prosinci při výhře 3:2 podivný gól z chybné křižné přihrávky.

Reagovat
Kuba94

Vidíš. Ten Moyes nemá už na to, kde byl nic nevyhrál a jeho fotbal vypadá pořád stejně. Najde se někdo jiný kdo to zvedne ?

Reagovat
OnlyWHU

Chápu tě.

Reagovat
duloig

Moyes zdvihol klub neskutočne, viď ako nás zachránil pred pádom do Championship league. A nasledujúce sezóny. Ale. Nakúpili mu čo chcel, má čo potreboval ale ja si neviem pomôcť zrejme nevie z tých hráčov vyťažuť to maximum. Zrejme mu majitelia dajú čas po MS prestávke ale keď výsledky budú biedne tak má nôž na krku. Čísla nepustia a majitelia chcú vidieť výsledky. Mám rád Moyesa čo urobil s klubom ale mám pocit že to je jeho maximum. Uvidíme kladivári po pauze ako to bude. A preto C O Y I !!!!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Moyes ven Moyes ven Moyes ven

Reagovat
REPLIKATOR

Křetínský je zničil

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele