13. kolo
24.10.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Saïd Benrahma (© AFP)

West Ham se dere vzhůru. Poradil si s "The Cherries" a už je desátý

V pondělní dohrávce 13. kola Premier League zavítal do Londýna Bournemouth. Domácí po měli po celou dobu zápasu převahu a díky gólům Zoumy a Benrahmy se moli radovat z vítězství 2:0.

Zápas začal dobrou šancí hostů z deváté minuty. K odraženému míči se po skrumáži ve vápně dostal Solanke, polského gólmana ve službách Londýňanů ale neprostřelil. Taktovku postupně přebíral favorit, což vyústilo v zajímavou akci z 21. minuty. Scamacca, který se ocitl za hostující obranou ještě předkládal do lepší pozice míč Součkovi, ten však příležitostí pohrdl a trefil pouze brankáře Neta. Nová italská akvizice ve službách Kladivářů se navíc podle čárového sudího nacházela v ofsajdu.

Úspěšnější byl český reprezentační kapitán o čtvrt hodiny později, kdy po rohovém kopu Bowena a následném závaru před brankou vracel míč do ohně, kde si jej našel připravený Kurt Zouma a z bezprostřední blízkosti se nemýlil. Domácí fanoušci mohli propuknout v jásot.

V druhé půli však už příliš důvodů k radosti mít nemohli. Hra lehce upadala, ubylo zajímavých příležitostí i nasazení. Až Vladimír Coufal, který se dostal do hry pár minut před koncem způsobil na hřišti rozruch, to když trefil ruku Zemury, který se nacházel uvnitř šestnáctky.

Třešničkou na pomyslném dortu se stala s přehledem proměněná penalta Saïda Benrahmy, který ji kopl nechytatelně k pravé tyči Netovy svatyně. Svěřenci trenéra Moyese si tedy odnesli důležité vítězství a také udržené čisté konto, přičemž přeskočili právě svého dnešního soupeře, který je čtrnáctý.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
OnlyWHU

Fabiański - Kehrer, Aguerd, Zouma, Cresswell - Bowen, Downes, Rice, Fornals - Antonio, Scamacca

Reagovat
kolouch

Aguerd snad ještě ani není v plném tréninku. Antonio a Scamacca od začátku je super představa, jenomže Moyes...

Reagovat
OnlyWHU

Aguerd i Cornet už trénují!

Reagovat
OnlyWHU

Veledůležitá výhra v hodně opatrným zápase. Od 70. min. jsem se klepal, aby to soupeři alespoň jednou nevyšlo. Trošku jsme v závěru odcházeli fyzicky, ale pomohlo střídání. Nakonec jsme ale jistili výhru díky skvělý akci Cufa a konečně s jistotou proměněný pencli našim (s Ricem, novopečeným otcem Sukem a Zoumou) asi našim nejlepším hráčem Benrahmou. Většinou máme v mezních situacích smůlu, dnes se to asi vyrovnalo. Máme ale co zlepšovat. Chtělo by to rychlejší přechod do útoku se zapojením více hráčů. A to umí dobře náš Coufal! Tak a teď potvrdit první místo v KL a zabojovat s rozjetým MU. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele