16. kolo
12.11.2022 16:00 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Ben Davies (© AFP)

V sedmigólové přestřelce se nakonec po obratu radoval Tottenham

Sobotní odpoledne nabídlo mimo jiné zápas na Tottenham Hotspur Stadium, kde se představil Leeds. Utkání přineslo snad vše, co si nezaujatý fanoušek může přát, o něco šťastnější byli nakonec domácí. Na góly Summervilla a obě trefy Rodriga dokázali odpovědět Kane, Davies a Bentancur a poslední jmenovaný svým druhým zásahem nakonec rozhodl o vítězství svého týmu.

Už první poločas přinesl řadu krásných akcí. Vedení se ujali Marschovi svěřenci, a to v desáté minutě. Brenden Aaronson poslal krásnou průnikovou přihrávku na unikajícího Summervilla a ten si, byť s problémy, se zakončením poradil.

O deset minut později mohlo být srovnáno. K míči se ve vápně dostal Davies, který jej ještě poslal do lepší pozice Emersonovi, ten však ve skvělé pozici branku přestřelil. O chvíli později mohli zvýšit svůj náskok hosté, Summerville však tentokrát v samostatném úniku selhal. A tak se mohli radovat Conteho svěřenci.

Jejich roh byl rozehrán na přední tyč, kde si na něj zakřičel Meslier, ve skrumáži se mu však podařilo jej pouze vyrazit, naneštěstí přímo na nohu Kanea, který neměl s uklizením míče do sítě problém. Hned o chvíli později mohl vedení na stranu domácích překlopit Kulusevski, proti němu se však vyznamenal francouzský gólman ve službách Leedsu.

Do poločasu však hosté znovu vedli. Po odvráceném rohu se k míči na hranici šestnáctky dostal Kristensen, hlavou jej prodloužil na volného Rodriga a ten svou pumelicí z prvního doteku nedal Llorisovi šanci. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro Leeds.

Druhá půle začala v obdobném duchu, jako ta první. Nejdříve Kane ve stoprocentní šanci trefil pouze blokujícího obránce, balón se však odrazil přímo k Daviesovi, který jej z velké dálky dokázal propasírovat do sítě.

Na tahu byli The Whites, kteří na svůj třetí gól čekali přibližně pětadvacet minut. A byl to znovu Rodrigo, který se po ztrátě míče domácích a přihrávce Rocy dostal z úhlu ke střele. Jednalo se o pěkné zakončení na zadní tyč a hosté znovu vedli. Netrvalo to však ani tři minuty a bylo znovu srovnáno. K odraženému míči se dostal Bentancur a tvrdým projektil vyrovnal na 3:3.

To však stále nebylo vše. Domácí se vzepjali a už o dvě minuty později otočili skóre na svou stranu. Po průnikové přihrávce Kanea se na pravé straně hřiště krásně uvolnil Kulusevski a předložil míč před prázdnou bránu Bentancurovi, který neměl problém jej uklidit za záda bezmocného Mesliera.

O chvíli později byl po druhé žluté vyloučen Adams a "Kohouti" tak neměli velký problém s tím, v závěru utkání příznivý výsledek udržet, díky čemuž se alespoň na chvíli posunuli na třetí místo, naopak Leeds zůstal na čtrnácté pozici.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
bazal67

SUPR ZAPAS Z OBOU STRAN...SPURS..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele