6. kolo
03.09.2022 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Pierre-Emile Hojbjerg (© AFP)

Tottenham oslavil jubilejní výhru. O zisku tří bodů rozhodl ostrostřelec Kane

Tottenham zdolal v šestém kole anglické ligy na vlastním stadionu Fulham 2:1, a připsal si tak jubilejní 100. výhru v londýnských derby v Premier League. O zisku tří bodů pro Spurs rozhodl kanonýr Harry Kane. Fulham naopak po výhře v minulém kole odešel s prázdnou, v závěru zápasu stihl výsledek pouze korigovat produktivní Aleksandar Mitrovič.

Druhé londýnské derby v krátkém časovém sledu čekalo Tottenham a oproti venkovnímu duelu s West Hamem se mělo jednat o jednodušší záležitost. Podcenit Fulham se ovšem nemuselo vyplatit. Ten totiž do utkání vstupoval v dobrém rozpoložení a v jeho základní sestavě opět nechyběl druhý nejlepší střelec soutěže. Více branek než Mitrovič vstřelil jen fenomenální Erling Haaland. Spurs tradičně spoléhali na tahouna Kanea, který se před tímto utkáním trefil už čtyřikrát.

Poprvé skončil míč v bráně Fulhamu už v 11. minutě, ovšem vinou ofsajdu Kanea nemohl být gól uznán. Kohouti pokračovali v aktivním výkonu i nadále a do zaslouženého vedení mohl svůj tým posunout Heung-Min Son. Korejec však potvrdil střelecky nevydařený vstup do sezony a z nadějné pozice pálil vysoko nad bránu. Smůlu měl Son také po půlhodině hry, kdy po milimetrovém centru Kanea napálil tyč. Tottenham se přesto před poločasem prosadil, o gól se přízemní ranou zasloužil Pierre-Emile Höjbjerg. Hosté si žádnou vyloženou příležitost nevytvořili a mohli být rádi, že do šaten odcházeli pouze s jednobrankovou ztrátou.

Také v úvodu druhé půle byli lepší domácí, po nepřesné rozehrávce Tottenhamu se však k prvnímu zakončení mezi tři tyče dostali Chalupáři. Mitrovič ale tečovanou střelou gólmana nepřekonal. Pak už opět hrozili Kohouti, střela Ryana Sessegnona z úhlu ani sražený pokus Sona ovšem úspěch neslavily. Z další ligové trefy se v 75. minutě radoval Kane, který měl jednoduchou práci při dorážce do prázdné brány. Střeleckou pohodu potvrdil výstavní ranou do šibenice v závěrečné desetiminutovce Mitrovič. Vyrovnat už ale hosté nestihli.

Remízu s West Hamem tak Tottenham napravil domácí výhrou nad Fulhamem. V příštím kole se 10. září představí na hřišti mistrovského Manchesteru City. Chalupáři tentýž den přivítají Chelsea.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele