7. kolo
15.03.2023 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Yoane Wissa (© AFP)

Brentford v dohrávce zvítězil nad Southamptonem

V dohrávce 7. kola anglické Premier League porazil Frankův Brentford dalšího soupeře, tentokráte vyhrál 2:0 na St. Mary's Stadium nad Southamptonem. Vítěznou branku vstřelil v první půli Toney, v úplném závěru pak nadobro rozhodl Wissa.

Londýnský celek přijížděl na jih Anglie v roli favorita a po nevýrazné první půlhodině poslal "Včely" do vedení svým šestnáctým gólem v sezóně jejich nejlepší střelec Ivan Toney. Anglický reprezentant nejprve vyhořel na Gavinu Bazunuovi, o pár momentů však odchovance Manchesteru City prostřelil. Po rohovém kopu z levé strany prodloužil míč na zadní tyč Christian Nørgaard, kde si jej našel právě neobsazený Toney - 0:1.

Na začátku druhé půle měl obrovskou příležitost ke srovnání skóre Ché Adams, který poslal míč za záda soupeřícího brankáře, z brankové čáry však dokázal míč vykopnout Aaron Hickey. Nátlak domácích sílil v průběhu celého druhého poločasu, nicméně obrana svěřenců Thomase Franka byla velmi pevná.

V 97. minutě pak o výhře hostů bylo nadobro rozhodnuto. Obrana Southamptonu nebyla připravená na rychlý protiútok, čehož využila dvojice Toney - Wissa. Druhý jmenovaný dostal míč krásně na půlící čáře do běhu a samostatný únik zakončil přesným zakončením na zadní tyč.

Brentford se výhrou 2:0 dokázal posunout na osmé místo před Fulham, naopak domácí zůstávají i nadále poslední.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele