35. kolo
08.05.2023 21:00 CET
4 : 3
(3:1)

Reportáž

Taiwo Awoniyi (© AFP)

Nottingham ve vyrovnaném utkání přetlačil Soton, který je krok od sestupu

Anglické gólové hody pokračovaly i v posledním pondělním zápase Premier League mezi Nottignhamem a Southamptonem. Po záchranářské přestřelce se lépe dýchá domácím, kteří dokázali zvítězit poměrem 4:3 a připsali si do tabulky důležité tři body.

První vzájemný zápas Southamptonu a Nottinghamu se odehrál na začátku letošního roku, kdy jedinou brankou skončila rána Awoniyiho, vícekrát ani střelci na branku v lednovém utkání nemířili.

A nigerijský útočník potvrdil, že se mu proti Southamptonu daří i v pondělním zápase. Více než čtyřměsíční gólové sucho totiž ukončil v 18. minutě, kdy stál na konci povedeného rychlého protiútoku a střelou z první zaskočil hostujícího gólmana McCarthyho.

Hned o pár chvil později mohl vyrovnat Che Adams, ten však v nadějné pozici minul, a tak útočit mohli opět domácí. Aurier využil obrovské chyby Alcaraze a poslal do vápna nadějný centr, který byl odvracen, míč se však vrátil na kopačky Lodiho. Brazilský obránce prudkou přihrávkou našel v šestnáctce Danila, který ještě dokázal prodloužit na Awoniyiho a po jeho akrobatickém zakončení to už bylo o dvě branky.

Southamptonu však šlo o hodně a na odpověď nemuseli hostující fanoušci čekat dlouho. Pokus Stuarta Armstronga byl ještě Aurierem sražen na roh, o pár chvil později však právě Armstrong chytře v nadějné pozici přistrčil míč Alcarazovi, jenž snížil na rozdíl jediné branky.

Zápas tak byl znovu otevřený, jenže ofenzivní výlety obou mužstev nepřinášely kýžený efekt. Až ve 42. minutě byl v šestnáctce Saints sražen k zemi Brennan Johnson a sudí Oliver ukázal na penaltový puntík. K pokutovému kopu se postavil Gibbs-White, který poslal McCarthyho na špatnou stranu a zajistil Nottinghamu vedení 3:1.

Druhý poločas začal stejně jako skončil ten první, a to vstřelenou brankou. Z ní se však tentokráte radovali hosté, a to, když po rohovém kopu nejvýše vyskočil Lyanco a prudkou hlavičkou nedal Navasovi šanci. Brazilec měl ještě jednu velkou příležitost o pár chvil později, zkušený brankář si už však dal pozor a jeho pokus zlikvidoval.

Ve třiasedmdesáté minutě ukončil nátlak hostů parádní protiútok Nottinghamu. Johnson v pokutovém území našel Gibbse-Whitea, který patičkou přiťukl míč Danilovi. Brazilský mladík potvrdil skvělou formu z posledních zápasů a střelou do protipohybu brankáře zvýšil opět na rozdíl dvou branek.

V 90. minutě navíc rozvlnil síť soupeře i Felipe, jeho branka však pro těsný ofsajd neplatila. Na výhře domácích nic nezměnila ani proměněná penalta Warda-Prowseho z šesté minuty nastavení, a tak se šance Southamptonu na udržení se v nejvyšší soutěži opět snížily.

Nottingham se výhrou dokázal odpoutat od pásma sestupu na tři body, do konce soutěže však zbývá odehrát ještě tři kola.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele