24. kolo
18.02.2023 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Chris Wood (© AFP)

Po výhře nad Arsenalem jako studená sprcha

Nottingham Forest překvapil v utkání 24. kola Premier League, když na domácí půdě remizoval 1:1 s Manchesterem City. Hosty sice poslal v prvním poločase do vedení Bernardo Silva, v závěru však dostal do varu City Ground Chris Wood.

Nottingham začal proti Manchesteru hodně opatrně a hosté si s tím zpočátku příliš nevěděli rady. První zajímavější moment tak nastal až ve 34. minutě, když De Bruyne poslal skvělý oblouček do vápna na hlavu Rodriho. Jeho následné hlavičkové zakončení však skončilo těsně vedle soupeřovy branky. Hned sedm minut poté se však Citizens dostali z ničeho nic do vedení. Fodenův rohový kop odvrátili domácí k Jacku Grealishovi, který po krátkém driblinku přihrál na hranici vápna na rozběhnutého Bernarda Silvu. Ten neváhal a z první vyslal parádní dělovku pod horní tyčku, na kterou neměl Keylor Navas nárok.

Hosté mohli hned po přestávce své vedení navýšit. Phil Foden totiž ve 49. minutě dostal parádní přihrávku za obranu a mířil sám na Navase. Spolu s ním unikal ještě Erling Haaland, ale právě přihrávka na něj se City stala osudnou, jelikož ji zachytil vracející se Felipe. O tři minuty později centr z rohového kopu přistál přesně na hlavě Aymerica Laporteho, stoper Citizens však ve výborné pozici zamířil jen do náruče kostarického brankáře Navase. Snaha hostí o uklidňující gól pokračovala i nadále, v 68. minutě se Phil Foden dostal ke střele z hranice šestnáctky, Navas ji vyrazil pouze k Haalandovi, ale ten ani nadvakrát balon do sítě nedostal.

A tak za neproměněné šance přišel v 84. minutě vyrovnávací trest. Domácí rozjeli výtečnou akci, Gibbs-White v pokutovém území přijal přihrávku a na zadní tyči našel úplně samotného Chrise Wooda, kterému stačilo míč pouze doklepnout do sítě. Situaci ještě zkoumal kvůli případnému ofsajdu VAR, ale nakonec bylo všechno v pořádku. Citizens si tak ze City Ground odvezli pouze bod a vzhledem k výhře Arsenalu s Aston Villou se jejich ztráta na čelo opět navýšila.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele