13. kolo
22.10.2022 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Taiwo Awoniyi (© AFP)

Nottingham překvapivě zdolal favorizovaný Liverpool

Velké překvapení se v sobotu odpoledne událo v Nottinghamu, kde poslední celek tabulky překvapivě zdolal Liverpool těsně 1:0. Hosté se přitom po dvou výhrách v řadě vraceli do formy, prohra s posledním celkem tabulky je ale pro družinu Jürgena Kloppa dalším nepříjemným políčkem do tváře. Naopak domácí fanoušci mohou jásat, jejich miláčci totiž vyhráli poprvé od druhého kola po dlouhých devíti duelech.

Liverpool přitom do zápasu vstoupil aktivně, svého soka přišpendlil na své polovině a vypracoval si řadu nadějných příležitostí. Nejprve se po pasu Elliota dostal za domácí obranu Carvalha, vyběhnuvšího Hendersona se snažil překonat ranou mezi nohy, ten ale jeho pokus zlikvidoval. O minutu později si na rohový kop naskočil nebezpečně Firmino, mířil ale těsně vedle. Na druhé straně pálil po rychlém brejku nebezpečně Kouyate, našel ale jen připravené rukavice brankáře Alissona. V další zajímavé příležitosti se po 30 minutách ocitl Salah, ten ale střelou z hranice pokutového území jen trefil místa, kde se pohyboval brankář Henderson. Na druhé straně zase po úprku Awoniyi pálil z úhlu Lingaard, Alisson byl ovšem pozorný. Největší šanci první půle měl po rohovém kopu Virgil van Dijk, ten ale ve vyložené pozici překvapivě nezakončoval, balón ještě vracel do ohně, kde si ho ale žádný ze spoluhráčů nenašel.

Hned na začátku druhého dějství ale domácí udeřili. Přetažený přímý kop vrátil do ohně stoper Cook, tam si balón našel útočník Awoniyi, svůj první projektil poslal pouze do tyče, před dorážkou před ním však zívala odkrytá svatyně, do které bez potíží uklidil úvodní gól zápasu. Liverpool mohl vyrovnat jen o pár minut později, Firmino však svou hlavičkou z malého vápna branku přestřelil, zakončení Elliota zase krásným zákrokem zneškodnil Henderson.

Zápas se v poslední půlhodince hodně otevřel, domácí mohli přidat pojistku při zakončení Gibbse-White, toho ale ve vyložené šanci senzačně zblokoval vracející se Milner. V závěrečné desetiminutovce nejprve pálil Jones pouze do rukavic Hendersona, následovala obrovská šance Yatese, kterého ale bravurně vychytal Alisson. Na druhé straně se k hlavičce prodral Alexander-Aarnold, Henderson ale míč za svá záda nepustil. A když se v nastavení neprosadil ani hlavičkou z malého vápna stoper Van Dijk, proti kterému vytasil zákrok zápasu brankář Henderson, dospěl zápas k překvapivé výhře domácích 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Nehorázná ostuda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele