8. kolo
16.09.2022 21:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

João Palhinha (© AFP)

Fulham ovládl souboj nováčků. Nottingham uzemnil třemi bleskovými zásahy

Nottingham padl v osmém kole Premier League na domácí půdě s Fulhamem 2:3. Forest se přitom už v 11. minutě ujal vedení, když se hlavou prosadil Taiwo Awoniyi. Po změně stran se ovšem rozjel hostující celek a po třech gólech v rozmezí šesti minut bylo o vítězi rozhodnuto. Rozdílovou branku si v 60. minutě připsal 27letý Angličan Harrison Reed.

Fotbalistům Nottinghamu týdenní pauza, kdy bylo kolo nejvyšší anglické soutěže odloženo kvůli úmrtí v královské rodině, určitě prospěla. Steve Cooper měl díky ní čas na to, aby pomalu, ale jistě začal sehrávat nově složený tým, který se v letním přestupovém období zcela obměnil. Cílem bylo odvrátit tři nepříjemné porážky v řadě. Tentokrát se však postavil na domácí půdě dalšímu nováčkovi ligy z Fulhamu, jenž na tom byl s osmi body v tabulce o něco lépe.

Forest vstoupil do utkání skvěle a hned z prvního rohového kopu se prosadil. V 11. minutě měl po skvělém centru přesnou mušku Awoniyi, který poslal svůj tým hlavou do vedení. Chalupáři také těžili ze skvělého zahrávání standardních situací a po jedné takové se ve 33. minutě dostal do šance Joao Palhinha. Portugalský záložník ale nedokázal pořádně zamířit a pouze trefil Deana Hendersona v brance Nottinghamu.

Přehlídka standardek pokračovala i po změně stran a v 54. minutě se Fulham po rohu z kopačky bývalého hráče Chelsea Williana dočkal vyrovnání. Brazilský křídelník našel hlavu stopera Tosina Adarabiyoya a ten bez problému rozvlnil síť. Po neproměné šanci z prvního dějství si o tři minuty později spravil chuť výstavní ranou do pravého horního rohu záložník Palhinha. Černobílým nestačil pouze obrat ve skóre a přesně po hodině hry už zásluhou Reeda vedli o dva góly. V 67. minutě si mohl zásah z první půle zopakovat Awoniyi. Po centru od rohového praporku ale nedokázal trefit bránu. To Lewis O’Brien byl úspěšnější a svoji dorážku poslal v 77. minutě za záda Bernda Lena.

Nottingham tak utkání opět nezvládl a prodloužil sérii porážek již na čtyři v řadě. Další zápas mají domácí fotbalisté v plánu 3. října, kdy se střetnou s Leicesterem. Fulham o dva dny dříve svede bitvu s Newcastlem.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Taky se přikláním na stranu hostu, stejně jako naše jednička.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom to lousknou za mega na lupen. Chyběl by .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele