26. kolo
05.03.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Brennan Johnson (© AFP)

Vyrovnaný duel mezi Nottinghamem Evertonem vítěze nenašel

Nottingham Forest v rámci 26. kola Premier League dokázal získat bod s Evertonem za remízu 2:2 a prodloužil domácí ligovou neporazitelnost na devět utkání. Na City Ground Stadium skórovali za hosty Gray s Doucourém, za domácí se dvakrát prosadil Johnson.

Utkání mezi Nottinghamem a Evertonem se rozjíždělo pomalu, o první zajímavou situaci se v 9. minutě zasloužili hosté a hned z toho byla penalta v jejich prospěch. Shelvey totiž přišel do souboje s McNeilem pozdě, po vzájemném kontaktu pak nedal rozhodčímu na výběr. Pokutový kop následně s přehledem proměnil Demarai Gray, brankář Navas skončil na druhou stranu.

Vedení hostů však netrvalo ani deset minut. Domácí se po krásné kombinaci dostali k zakončení, Morgan Gibbs-White však zamířil pouze do pravé tyče Pickfordovy branky. Míč se ale od ní odrazil přímo k Brennanu Johnsonovi, který byl zcela nebráněný a ze vzdálenosti několika metrů bez jakýchkoli problémů dokázal rozvlnit síť soupeře.

Domácí dychtili po další brance, Gibbs-White se po souboji s Guéyem dožadoval odpískání faulu senegalského záložníka, sudí Brooks však viděl faul anglického mládežnického reprezentanta a z následné standardní situace naopak zahrozil Everton. Po sérii vyhraných hlavičkových soubojů se dostal k míči na hranici malého vápna Abdoulaye Doucouré, který stál před Navasem zcela nehlídaný a po lehkém přiťuknutí míče poslal hosty podruhé v utkání do vedení.

Ve druhém poločase byli daleko aktivnější domácí, nicméně obrana Evertonu byla velmi pevná a několikrát spoluhráče podržel i brankář Pickford. Zaslouženého vyrovnání však Nottingham přeci jen dosáhl, a to v 77. minutě. Obrovskou chybu v rozehrávce vyrobil Doucouré, míč mu dokázal vypíchnout stoper Felipe a posunul jej Johnsonovi. Ten kombinací s Ryanem Yatesem zamotal hlavu soupeřícím obráncům a následně zakončil chladnokrevně k tyči.

Další gól už nepadl a duel končí spravedlivou remízou. S výsledkem však nebude spokojen ani jeden z týmů, Everton totiž stále zůstává na sestupové 18. příčce, Nottingham je o čtyři body před ním na čtrnácté příčce.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele