6. kolo
03.09.2022 16:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Dominic Solanke (© AFP)

V Nottinghamu sklapla Csaplárova past. Bournemouth bere po sérii špatných výsledků výhru

Fotbalisté Bournemouthu předvedli v zápase šestého kola Premier League proti Nottinghamu parádní obrat, když stáhli dvougólové manko z první půle a zvítězili 3:2. Vítěznou trefou se blýskl v 87. minutě Jaldon Anthony, který se prosadil po velké minele soupeře. Pro hosty to byl první triumf po téměř měsíci. Navíc šlo o premiérové vítězství pro trenéra Garyho O’Neila, který na lavičce vystřídal Scotta Parkera.

Nováčci soutěže prožívali poměrně tvrdý náraz na realitu jménem Premier League. Oba za sebou již měli ostudné debakly. Nottingham v minulém kole inkasoval šestkrát od Manchesteru City, Bournemouth o pár dní dříve posloužil při prohře 0:9 jako fackovací panák Liverpoolu. Kdo se z toho oklepe, měl lépe ukázat právě vzájemný souboj, u kterého však již nebyl Parker. Bývalý skvělý záložník, jenž byl na začátku nového ročníku trenérem hostů, se stal prvním odvolaným manažerem sezony.

Zápas byl od samého začátku velmi bojovný. Spíše než brankové příležitosti se na obou stranách kupily fauly. Nottingham byl sice o trochu aktivnější než jeho soupeř z jihu Anglie, žádný z jeho střeleckých pokusů však branku hostí dlouho neohrozil. To se změnilo ve 33. minutě. Cheikhou Kouyaté si po rohovém kopu nejvýše vyskočil na centrovaný balon a hlavičkou doprostřed brány nedal hostujícímu gólmanovi Netovi šanci. Nováček soutěže své vedení navýšil ještě do konce prvního poločasu, když ve druhé nastavené minutě proměnil penaltu Brennan Johnson.

Hráči Bournemouthu o sobě dali výrazněji vědět v 51. minutě a hned z toho byl kontaktní gól. Philip Billing natáhl ke střele z velké vzdálenosti a jeho projektil skončil přesně pod břevnem branky. Od tohoto momentu byli hosté jasně lepší, což podtrhl vyrovnávací gól Solankeho ze 63. minuty. Anglický útočník se prosadil po centru z pravé strany krásným akrobatickým zakončením. Perfektní obrat dokonal v 87. minutě Anthony, který využil zaváhání v obranné řadě domácích.

Souboj nováčků mezi anglickou elitou tak zvládl lépe hostující Bournemouth, který v příštím kole 10. září přivítá Brighton. Nottingham se o dva dny později představí na hřišti Leedsu.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele