32. kolo
23.04.2023 15:00 CET
6 : 1
(5:0)

Reportáž

Joelinton (© AFP)

Střelecký uragán Newcastlu, přímý souboj o Ligu mistrů dopadl pro Spurs katastrofálně

Fotbalisté Newcastlu předvedli ve 32. kole Premier League naprostou destrukci soupeře, když v domácím prostředí deklasovali Tottenham 6:1. Prvních pět branek se Strakám povedlo vstřelit za pouhých 21 minut, přičemž po dvou trefách si připsali Jacob Murphy a Alexander Isak. Ani raketový start však neznamenal přepsání rekordu v rychlosti dosažení pěti gólů v zápase nejvyšší anglické soutěže. Ten nadále patří Manchesteru City, který v roce 2018 uštědřil Watfordu stejný počet zásahů ještě o tři minuty rychleji.

Fanoušci Newcastlu už se pomalu začínali těšit na Ligu mistrů, jednoznačná porážka ze hřiště Aston Villy je však vrátila zpátky na zem. Triumf nad asi největším konkurentem v boji o místenku v milionářské soutěži, tedy Tottenhamem, ale Straky mohl vrátit do luxusní pozice, z níž by již bylo složité čtvrtou příčku ztratit. Do karet jim hrála nepřesvědčivá forma Londýňanů. Ti totiž naposledy doma ostudně padli s Bournemouthem.

A slovo ostuda vystihovalo také počínání defenzivy Kohoutů v prvních 20 minutách zápasu. Nejprve dostal Joelinton ve vápně příliš mnoho prostoru a svůj postup zakončil prudkou střelou. Tu sice ještě zvládl zneškodnit Hugo Lloris, na dorážku Murphyho už byl ale krátký. Zadáci Tottenhamu byli opět zachyceni v nedbalkách jen o několik chvil později, kdy vypustili náběh Joelintona, jenž si zpracoval dlouhý míč, obešel Llorise a pohodlně zvýšil. Hororový úvod hostů z Londýna podtrhla devátá minuta, kdy autor úvodní branky Murphy napřáhl z velké vzdálenosti a ranou na zadní tyč dokonale zaskočil Llorise. Ani tím naprostá dominance domácích Strak nekončila. Na scénu totiž nastoupil Isak, který nejprve v závěru první dvacetiminutovky zužitkoval skvělý pas do běhu od Joea Willocka a střelou do protipohybu brankáře přidal čtvrtý gól, aby o pouhé dvě minuty později dovršil pověstného "bůra".

Bídnou reputaci z první půle si Kohouti mírně vylepšili vstupem do té druhé, kdy Harry Kane na hranici vápna přešel přes Fabiana Schära a ranou na zadní tyč snížil. Poté se situace trochu uklidnila, jenže v 67. minutě se opět připomněly Straky. Míč si po sražené střele Miguela Almiróna našel střídajícího Calluma Wilsona, jenž z bezprostřední blízkosti přidal šestou branku. Newcastle měl do konce utkání ještě několik příležitostí, naštěstí pro hosty už ale žádnou z nich nevyužil.

Klíčový boj o výslednou čtvrtou příčku tak jednozačně ovládl Newcastle. Ten se v příštím kole 27. dubna představí na hřišti Evertonu. Tottenham tentýž den přivítá Manchester United.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (5)

Přidat komentář
kissak

celkem solidní a nečekaná demolice

Reagovat
Kuba94

Mohl by Newcastle tu LM uhrát, zajímalo by mě jejich počínání na evropské scéně. A ten Spurs dobře výprášili

Reagovat
kissak

zatím to vypadá dobře, ale nesmí nás postihnout marodka neboť na lavičce není kvalitní náhrada

sám jako fanoušek MU to vidíš jaký je rozdíl když nehraje Varane, Martinez nebo Casemiro

v létě musíme posílit, aby měl Howe širší možnosti

Reagovat
Kuba94

Já myslím že Howe si to pohlídá a že přivede hráče které potřebuje. Určitě je třeba mít kvalitní hráče i na lavičce. A z juniorů tam nemáte někoho slibného?

Reagovat
kissak

v juniorce pár nadějí je, ale nikdo kdo by převyšoval nad všemi

stejně tak jako áčko se teď dává dohromady náš dorost, do kterého se v minulosti investovalo ještě méně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele