14. kolo
30.10.2022 17:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Marcus Rashford (© AFP)

Manchester United těsně zvítězil nad West Hamem

V prvním poločase byli domácí jasně lepším týmem a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vstřelit úvodní gól. Ten přišel v 38. minutě. Po přestávce se hra ještě více zrychlila a do šancí se dostávali i hosté. Několik vyložených příležitostí na obou stranách však gólem neskončilo. V závěru se ještě několikrát vyznamenal De Gea. Man Utd těsný náskok se štěstím ubránil a vyhrál 1-0.

Ve 4. minutě Dalot krásně přihrával Rashfordovi na vápno, ale ten balón vůbec netrefil ideálně a následná střela mířila hodně mimo. Manchester United v úvodu zápasu více držel míč na svých kopačkách, dobře kombinoval, avšak k vyložené šanci to nevedlo.

V 16. minutě se po pohledné samostatné akci probil až do pokutového území soupeře Rashford, nicméně jeho pokus zblokoval jeden z obránců West Hamu. O minutu později se anglický útočník vyšvihl do vzduchu a nebezpečně zakončoval hlavou, Fabiański byl ovšem pozorný a nepřipustil změnu skóre.

V 35. minutě se domácí prezentovali krásnou kombinací, na jejímž konci stál Rashford, ale jeho střelu hostující obrana znovu srazila na roh. Za okamžik po centru do malého vápna nepřesně pálil z první Elanga. V 38. minutě už se United dočkali. Eriksen si rychle zpracoval míč a přesným centrem do pokutového území našel Rashforda, který prudkou hlavičkou otevřel skóre utkání.

Ihned po přestávce hosté udělali jednu změnu v poli. Fabiańského nahradil v bráně Aréola. V 60. minutě skončil v zápase Elanga a na jeho místo nastoupil McTominay. V 61. minutě Shaw našel centrem Ronalda, ale ten zakončoval vysoko nad. Za okamžik se do velké příležitosti dostal znovu Ronaldo, nicméně ani tentokrát nemířil přesně.

V 68. minutě nebezpečně střílel Dawson, avšak jeho střela mířila vedle. První střelu na bránu Manchesteru vyprodukoval v 68. minutě Benrahma, jeho pokus ovšem De Geu nepřekvapil a ten míč bez problému chytil.

V 82. minutě vyzkoušel pozornost brankáře Manchesteru Antonio, který vyslal jedovatou střelu ze střední vzdálenosti. O minutu později hlavičkoval v ideální pozici Zouma, španělský gólman předvedl famózní zákrok a svůj tým podržel. Na druhé straně mohl vstřelit gól Fred, jenž poslal hlavičku z malého vápna do pravé tyče.

V nastaveném čase mohl West Ham vyrovnat. Nejdříve zablokoval střelu směřující do brány United Maguire a o několik sekund později zase krásně k tyči střílel Rice, ale De Gea vytáhl další nádherný zákrok. United si nakonec těsný náskok se štěstím pohlídali a na Old Trafford zvítězili 1-0.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
fcb+mufc

4-0

Reagovat
OnlyWHU

Ale no tak....

Reagovat
Kuba94

Souhlasím, rozbijeme je.

Reagovat
smazaný uživatel

Za kurz jako přes kopírák prohrál MU v 1. a poté i ve 2. kole. Doma měli v následujících 4 zápasech dle kurzu silnějšího soupeře. Tři výhry , jedna remízka. I v tomto zápase mě stačí nula.

Reagovat
Kuba94

4:0 nebo 4:1

Reagovat
OnlyWHU

Za drtivý tlak a čistý gólový šance v závěru bychom si asi bod zasloužili, ale gólman MU byl proti. V závěru první půli jsme se nechali zatlačit a po nedůslednosti Kehrera domácí rozhodli. Můj názor je, že ani na hřištích soupeřů nemůže hrát společně dvojice Downes, Souček. První je občas schopný podpořit ofenzívu, druhý zase pohybem pokrývá velkou část hřiště. Oba dohromady jsou ale jeden hráč. Pořád ještě bych stavěl do základu Fornalse, přestože se mu v posledních zápasech moc nedařilo. Strašeně nám chyběl Paqueta. Opět dobré moderování Matúše Lukáče na Canal+ a šílený poločasový koment ostrokritika Pudila, který si sám na podobný úrovni nikdy nekopl. Teď třikrát doma a v PL prostě musíme urvar 3 body. COYI!!.

Reagovat
duloig

Ale že sa to drevo Maguire chytí zrovna s nami tak to je na nervy . Škoda že Riceova strela neskončila v sieti. Nwm ale asi remizka by bola spravodlivá na tie šance. A Zoumova hlavička mala byť in. Škoda, ideme ďalej C O Y I ⚒️

Reagovat
Blackprince

Nebečte tady, United vyhrál a tím to končí :)

Reagovat
OnlyWHU

Hlupáku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele