34. kolo
30.04.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bruno Fernandes (© AFP)

Aston Villa po deseti zápasech padla, sérii ukončil Man Utd

Man Utd vyhrál ve 34. kole nad Aston Villou 1-0. O jedinou branku zápasu se postaral Fernandes. Svěřenci Unaie Emeryho tak přišli o deset zápasů trvající sérii bez prohry.

Red Devils vstoupili do utkání aktivně a od prvních minut drželi balón na kopačkách. Soupeře přehrávali rychlou a přesnou kombinací, která postupem času vedla k několika zajímavým šancím. V 8. minutě se střelou z poměrně velké vzdálenosti uvedl Rashford, k jeho smůle však balón o chloupek minul pravou tyč. Ve 12. minutě se do šance znovu dostal nejlepší střelec Manchesteru, ale tentokrát jeho pokus směřující doprostřed brány bravurně zlikvidoval Martínez.

O dvě minuty později spálil tutovku Sabitzer, jenž z výhodné pozice střílel těsně nad. V 19. minutě měli velkou příležitost ke skórování hosté, Moreno si našel odražený balón, svou následnou střelu ovšem poslal pouze doprostřed brány, kde stál připravený De Gea.

Ve 28. minutě byli United opět blízko, ale Casemiro nastřelil pouze břevno. "Rudí ďáblové" se dočkali ve 39. minutě, kdy se po střele Rashforda odrazil míč k Fernandesovi a ten ho jen uklidil do odkryté brány.

V druhém poločase se hra téměř nezměnila, domácí si udržovali herní převahu a soupeře přehrávali přesnou kombinací. Julen Lopetegui v 64. minutě udělal dvě změny v poli. V zápase skončili Young a Dendoncker a do hry se nově zapojili Chambers s Traorém. V 73. minutě měl změnu skóre na kopačce Casemiro, střelu z hranice vápna poslal však kousek vedle levé tyče. V 81. minutě zahrozili i Villans, Douglas Luiz se dostal k dorážce v malém vápně, ale jeho následnou střelu výborně zblokoval jeden z obránců United.

Manchester si už těsný náskok pohlídal a na Old Trafford zvítězil 1-0. Hosté tak přišli o sérii bez prohry, která trvala deset zápasů.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele