16. kolo
12.11.2022 13:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Ivan Toney (© AFP)

Manchester City padl s Brentfordem v nastavení

Brentford v 16. kole šokoval Etihad Stadium a z Manchesteru si veze výhru 2-1. Hosté vstoupili do utkání aktivně a v 16. minutě se prosadil Toney. City odpověděli gólem v nastavení prvního poločasu, kdy vyrovnal Foden. Po přestávce měly oba týmy několik šancí, ale třetí gól stále nepřicházel. Když už to vypadalo, že se celky rozejdou smírně, tak udeřili hosté. V 98. minutě znovu skóroval Toney a Brentfordu vystřelil tři body.

Brentford se již ve 3. minutě prezentoval nebezpečnou šancí, Onyeka se po krásné samostatné akci dostal až před gólmana domácích, ale jeho následnou střelu Ederson zlikvidoval. O čtyři minuty později se aktivní hosté dostali do šance znovu, kousek za velkým vápnem vystřelil Toney, ovšem Ederson předvedl další skvělý zákrok a nepřipustil změnu skóre.

Na třetí pokus už to hostům vyšlo. Po dlouhém nákopu do malého vápna nejdříve prodloužil hlavou balón Mee, míč si našel Toney a hlavou zblízka překonal Edersona.

Citizens ve zbytku prvního poločasu stupňovali tlak a několikrát zahrozili, nicméně k vyložené šanci to nevedlo. To se změnilo až v nastaveném čase. Foden obdržel balón na hranici vápna a pěknou tvrdou střelou zamířil přesně do pravé šibenice. První poločas tak skončil 1-1.

Po přestávce se dlouhou dobu nemohl ani jeden tým dostat do vyložené šance. V 67. minutě byli velmi blízko ke gólu hosté. Aktivně hrající Toney si našel pěkný centr ze strany, míč si zpracoval a z hranice vápna vypálil k pravé tyči, avšak Ederson se znovu vyznamenal a krásně zakročil.

V 73. minutě pronikl až do pokutového území soupeře Rodri, v ideální pozici zamířil k pravé tyči, pozorný Raya byl ovšem proti a střelu bravurně zlikvidoval. V 77. minutě zase nebezpečně zakončoval Cancelo, ale Raya podruhé fantasticky vytěsnil střelu mimo tyče.

Po 90 minutách rozhodčí nastavil ještě dalších 10 minut. Brentford šokoval Etihad Stadium v 98. minutě, kdy Dasilva přesně přihrál Toneymu a ten v ideální pozici zakončil doprostřed brány. Brentford si tak překvapivě odvezl z Manchesteru všechny 3 body.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

Rozlucme sa pred tou debilnou prestavkou vitazne...ale tentokrat bez komplikacii...3:0, Erling zaokruhlit na 20 v lige!

Reagovat
Hardwell

Výborně

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nechápu tu anglickou nominaci na MS. Jasná chyba Southgata, kterej bere jenom svoje oblíbence a vůbec nebere v potaz formy hráčů. Absolutně nechápu, jak mohl nevzít Toneyho, kterej má formu jako blázen a především Tomoriho. A místo něj vzal Maguira, kterej ani nehrál v poslední době a když předtím jo, tak to byla hrůza

Reagovat
pesky passer-by

Tak Toney si to vyslovene za to čo robí v Brentfore zaslúži. Ale toto čo opisuješ sa deje často.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele