33. kolo
26.04.2023 21:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Kevin De Bruyne (© AFP)

Citizens porazili v důležitém utkání Arsenal a udělali velký krok k obhajobě titulu

Klíčový zápas o titul v anglické Premier League skončil daleko lépe pro domácí Manchester City. Svěřenci Pepa Guardioly v zápase naprosto dominovali a na hřišti existoval prakticky jen jeden tým. Hráčem zápasu se stal Kevin De Bruyne, jenž přihrál na branku Stonese a další dva góly sám dal. V 86. minutě utkání dokázal snížit Holding, v samém závěru se však prosadil také Haaland.

První pozdvižení v sektoru domácích fanoušků přišlo hned ve druhé minutě. V pokutovém území Arsenalu totiž došlo k souboji Kevina De Bruyneho s Thomasem Parteyem, po kterém se domácí hráči dožadovali penalty, sudí Oliver však odpískal jen ofenzivní faul belgického záložníka.

V sedmé minutě však Haaland na půli hřiště obehrál Roba Holdinga a vyslal do úniku právě De Bruyneho, který se dokázal bravurním způsobem dostat přes defenzivu Gunners a prudkou střelou zpoza vápna zamířil přesně k pravé tyči Ramsdaleovy branky - 1:0.

O pár minut později měl belgický reprezentační záložník na noze druhý gól v utkání, když dostal nádhernou průnikovou přihrávku od Haalanda, v poslední chvíli však dokázal střelu domácího středopolaře tělem zblokovat Gabriel Magalhães. Nátlak domácích pokračoval i nadále, brankář Ramsdale musel vytáhnout několik skvělých zákroků na nebezpečné střely Haalanda a držel naděje Arsenalu i nadále.

Anglický reprezentační gólman se zaskvěl i ve 40. minutě, kdy vykryl další pokus norského ostrostřelce. Dominantní výkon Citizens v prvním poločase vyvrcholil v nastaveném čase. Po faulu Thomase Parteyho zahrávali domácí standardní situaci z nebezpečného prostoru a k míči se postavil Kevin De Bruyne. Ten načechraným centrem našel přesně hlavu Johna Stonese, který vyskočil výše než obranné duo Gunners White - Holding a prudkou hlavičkou na zadní tyč rozvlnil soupeřící síť. Branka byla po konzultaci s VAR uznána a Manchester City si tak do šaten odnesl dvoubrankové vedení.

Citizens šli za vítězstvím po celý zápas a v 53. minutě přišla odměna v podobě branky na 3:0. Po další hrubce v rozehrávce Arsenalu se k míči dostal Kevin De Bruyne, který špičkový výkon vyšperkoval svým druhým gólem v utkání, když přesně umístěnou střelou mezi nohama bránícího Holdinga překvapil Ramsdalea.

Bezzubý Arsenal se v klíčovém zápase sezóny trápil i nadále, po hodině hry se dostal k ojedinělé příležitosti Thomas Partey, ale jeho střela mířila vysoko nad branku Edersona.

Když už to vypadalo, že Citizens dohrají zápas v suchém triku, přišel rohový kop Arsenalu z pravé strany. K odraženému míči se dostal Leandro Trossard, střídající belgický záložník si balón navedl na střed hřiště a přihrál pod sebe Holdingovi, který prudkou ranou rozvlnil síť a dal alespoň částečně zapomenout na své chyby z prvního poločasu.

V samém závěru o výhře domácích nadobro rozhodl Erling Haaland, který 33. gólem v sezóně dal na konečných 4:1, a tak se ze zisku důležitých tří bodů radovali obhájci titulu z Manchesteru. Citizens se přiblížili prvnímu Arsenalu na rozdíl dvou bodů a pokud se jim podaří vyhrát alespoň jeden ze dvou zápasů, které mají k dobru, vyšvihnou se do čela tabulky.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (8)

Přidat komentář
pesky passer-by

Toto je presne zápas, ktorý definitívne rozhodne o titule. Arsenal musí zabrať všetkými možnými spôsobmi a poraziť City veľkou porážkou. Ale akoby k tomu nemal výtlak. V rozhodujúcej chvíli stráca momentum.

Reagovat
diastan

No jeste nedavno byla vyhra nutnost, ted uz staci neprohrat. 3:1

Reagovat
tadko97

3:1

Reagovat
Pharrell

Realita Man. City win easy 3:1 4:1 ft. Mé přání a doufám hodně že mě AFC i mile překvapí ( 1:2 1:3 Arsenal win ). Snad se mi to přání i vyplní.

Reagovat
Pharrell

Samozřejmě výhra Arsenalu je jen moje zbožné přání ale realita asi bude úplně jiná. Bohužel tady nejspíše Man City win i když rád bych se mýlil no.

Reagovat
Petr Keš

Nemít v sestavě Holdiniho, byla by možná i výhra. Takhle tak 5:2

Reagovat
Pharrell

Uvidíme. Necháme se i překvapit ano?

Reagovat
Blackprince

jasný válec city

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele