16. kolo
12.11.2022 16:00 CET
3 : 1
(3:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Darwin Núñez (© AFP)

Liverpool děkuje Núñezovi, jehož dvě branky porazily Southampton

Darwin Núñez zase jednou ukázal, že umí být hodně platný a že má velký potenciál. Dnešní duel se Southamptonem mu vyšel parádně a mladý střelec zaznamenal dvě branky. To Liverpoolu hodně pomohlo a posunul se alespoň na chvíli na šestou příčku.

Liverpoolu sezona nevychází podle představ vedení ani náročných fanoušků, kteří opět očekávali boj o první místo. To je ale po hodně pomalém startu dost daleko. I proto chtěli Reds dnes svého soka ze Southamptonu porazit a měli celkem snadnou roli, protože podle papírových předpokladů neměli mít s předposledním týmem ligy žádné potíže.

A začali velmi dobře. Kloppovi svěřenci se totiž ujali vedení už po šesti odehraných minutách. Andrew Robertson našel přesným pasem Roberta Firmina a ten hlavičkoval zády k bráně. I přesto ale dokázal nasměrovat balon tak, že brankář Bazunu kapituloval.

Jenže hosté odpověděli bleskurychle. Po pouhých třech minutách totiž dokázali srovnat! James Ward-Prowse našel centrem ze standardní situace Che Adamse a ten se prosadil dost podobně jako Firmino před pár okamžiky. I brankář Alisson byl na jeho hlavičku krátký a hodně se vztekal na své obránce, že nechali Adamse vůbec hlavičkovat - 1:1.

Pak už se ale aktivity ujali domácí Reds a začali zvyšovat tempo utkání. Brankáře Bazunua vyzval k tanci Mohamed Salah a Bazunu musel hodně rychle ven z brány. Liverpool se usadil před hostující bránou a posílal do vápna jeden centr za druhým. Ujal se až ten druhý, který vymyslel za vápnem přesně centrující Elliott. Na jeho vybídku si naběhl útočník Núñez a tváří v tvář brankáři Gavinu Bazunuovi pálil přesně!

Pak se s šancemi Liverpoolu roztrhl pytel a Bazunu měl plné ruce práce, aby likvidoval střely Salaha s Núñezem. Ještě do konce první půle ale opět inkasoval. Firmino poslal krásnou nahrávku na nabíhajícího Robertsona, který z první hledal před bránou nabíhajícího Núñeze. U něj nikdo důrazný nebyl a Reds vedli o dvě branky.

Po změně stran se nejprve pokusili udeřit hosté, ale Alisson likvidoval šance jak Elyounoussiho, tak později i čerstvého Edozieho. Ke konci utkání musel Alisson znovu do práce, když ho trochu vylekala hlavička Adamse, ale brazilská opora nakonec vše zvládla a Liverpool si připsal veledůležité tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusím dvoječku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ian.rush

No konečně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele