26. kolo
05.03.2023 17:30 CET
7 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Cody Gakpo (© AFP)

Ve šlágru kola Liverpool vypráskal Man Utd sedmi góly

Ostře sledovaný souboj těžkých vah dopadl naprosto jednoznačně. Liverpool rozstřílel ve 26. kole Premier League Man Utd 7:0. Vyrovnaný první poločas dopadl lépe pro domácí tým, který ve 43. minutě poslal do vedení Gakpo. Po přestávce už byl na hřišti jen Liverpool. Odevzdaní United naprosto rezignovali na defenzivu a nechali si dát neuvěřitelných šest gólů. Na straně domácích excelovalo ofenzivní trio Salah, Gakpo a Núñez, které se dohromady postaralo o šest branek ze sedmi.

V 10. minutě si Antony šikovně navedl balón na hranici vápna, ale jeho následnou střelu směřující k pravé tyči výborně zlikvidoval pozorný Alisson. Na druhé straně střílel z podobné pozice Salah, svůj pokus však poslal těsně nad. V prvních 20 minutách zápasu se na hřišti zejména bojovalo a k vidění bylo několik ostřejších zákroků na obou stranách. Ve 22. minutě zakončoval z bezprostřední blízkosti Robertson, ale jeden z obránců jeho pokus včas zblokoval. Ve 23. minutě promarnil dobrou šanci Núñez, který po centru ze strany zakončil z první nad bránu.

Ve 26. minutě Dalot našel krásným centrem Fernandese, ten ovšem v obrovské příležitosti mířil těsně vedle pravé tyče. Několik minut bez šance přerušil gólem Casemiro, ale rozhodčí správně posoudil, že situaci předcházel ofsajd, a tak branka nemohla být uznána. Ve 41. minutě zajel do protihráče Fabinho a po zásluze viděl žlutou kartu. V závěru prvního poločasu udeřili domácí. Ve 43. minutě Robertson našel milimetrovou přihrávkou Gakpa a ten zblízka bez problému překonal De Geu.

Druhý poločas už byl v kompletní režii Liverpoolu. Kanonádu odstartoval Núñez. Ten si ve 47. minutě naskočil na centr ze strany a hlavou poslal míč k levé tyči. Vzápětí na druhé straně střílel nebezpečně Antony, jeho pěkný pokus však bravurně pokryl Alisson. V 50. minutě bylo pro United ještě hůř. Salah našel přesnou přihrávkou Gakpa a ten v ideální pozici vstřelil svůj druhý gól v zápase. V 53. minutě tvrdě sestřelil protihráče Antony a za svůj prohřešek viděl žlutou kartu. O pár minut později ho napodobil Martínez a ani on neunikl karetnímu trestu. V 66. minutě zvyšoval už na 4:0 Salah, jenž zblízka uklidil balón pod horní tyč. V 73. minutě se v pokutovém území nejlépe zorientoval Rashford, nicméně svůj pokus poslal pouze do levé tyče.

Domácí nepolevili ani v dalších minutách. V 75. minutě Henderson našel pěkným centrem Núñeze a ten rovněž rozšířil svůj gólový účet v zápase. Hosté se v druhém poločase prakticky nedostali do utkání a celých 45 minut byli pod velkým tlakem, zároveň si nedokázali vytvořit žádné vyložené šance a kupili řadu individuálních chyb. V 83. minutě se střelou k pravé tyči prosadil Salah a zvýšil už na neskutečných 6:0. Absolutní demolici dokonal v 89. minutě střídající Firmino, který střelou po zemi překonal De Geu posedmé. Liverpool jednoznačně ovládl derby a Man Utd rozdrtil 7:0.

Svěřenci Jürgena Kloppa se po vysokém vítězství dotáhli na čtvrtý Tottenham, na který ztrácí už jenom tři body, Reds navíc mají jeden zápas k dobru. Man Utd zůstává na třetím místě. V dalším kole si "Rudí ďáblové" pokusí spravit chuť proti Southamptonu, zatímco Liverpool zavítá na hřiště Bournemouthu.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip12

United trapas

Reagovat
Rezan

hlavně jim to úplně posralo skóre. Teď ho mají skoro tak strašný jak Chelsea

Reagovat
Pavhov

Je to vůbec možný?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele