28. kolo
03.05.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Liverpool těsně zdolal Fulham

Liverpool zvítězil v dohrávce 28. kola nad Fulhamem 1-0. O jedinou branku zápasu se postaral Salah, který se v 39. minutě prosadil z pokutového kopu a připsal si na své konto osmnáctou ligovou trefu.

V 8. minutě střílel ze střední vzdálenosti Alexander-Arnold, ale jeho pokus směřující doprostřed brány bez problému lapil Leno. O tři minuty později to znovu zkusil anglický obránce, nicméně ani tentokrát německého brankáře nepřekonal. V 15. minutě si vypracoval první šanci Fulham, Carlos Vinícius si pěkně zpracoval míč a následné zamířil k levé tyči, Alisson ovšem předvedl výborný zákrok a střelu zlikvidoval. O několik minut později domácí sehráli pěknou akci na jeden dotek, na jejímž konci stál Salah, ten však v ideální pozici poslal balón těsně nad.

Liverpool se dočkal až ve 38. minutě. Diop se provinil nedovoleným zákrokem v pokutovém území a rozhodčí ihned odpískal penaltu. K té se postavil Salah a razantní střelou doprostřed brány otevřel skóre utkání.

V 51. minutě se ocitl v obrovské příležitosti znovu egyptský útočník, svůj následný pokus ale napálil kousek nad břevno. To byla na dlouhou dobu poslední vyložená šance, kterou v zápase diváci viděli. V dalších minutách se na hřišti spíše bojovalo a oba manažeři zareagovali několika střídáními. V 78. minutě předvedl další skvělý zákrok Allison, jenž zlikvidoval střelu Carlose Viníciuse mířící k levé tyči. V 94. minutě mohl vyrovnat střídající Reid, v obrovské šanci ovšem vyhořel a jeho střela skončila vysoko nad.

Liverpool zvítězil v dohrávce 28. kola nad Fulhamem 1-0 a upevnil si páté místo, Fulham je desátý.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele