36. kolo
15.05.2023 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Liverpoolu (© AFP)

Liverpool prodloužil vítěznou sérii a stále myslí na Ligu mistrů

Kloppův Liverpool si poradil na King Power Stadium s trápícím se Leicesterem a díky výhře se přiblížil čtvrtému Manchesteru United na rozdíl jediného bodu. V prvním poločase se dvakrát prosadil odchovanec Curtis Jones, po přestávce přidal další branku Alexander-Arnold, hosté opravdu neměli problém odvést si z East Midlands důležité tři body.

První velkou příležitost měli překvapivě domácí, s prudkou střelou veterána Vardyho si však brazilský gólman Alisson bez větších potíží poradil.

Hosté si první šanci připravili až v 33. minutě a hned z toho byla úvodní branka zápasu. Rychle založenou akci Liverpoolu zakončil milimetrovou přihrávkou zpoza vápna egyptský křídelník Mohamed Salah. Na centrovaný míč si skvěle naběhl Curtis Jones, který přízemní střelou do protipohybu brankáře rozvlnil síť - 0:1. Branku ještě musel přezkoumat VAR, ten ji každopádně posvětil.

Netrvalo to příliš dlouho a mladičký záložník se radoval z druhého gólu v zápase. Salah si zakombinoval s Codym Gakpem a následně poslal balón do vápna soupeře, kde našel opět Jonese. Ten se s ním elegantně otočil a pak přesně mířeným zakončením ke vzdálenější tyči nedal Iversenovi šanci.

Hned po rozehrávce to mohlo být už o tři góly, tentokrát si však dánský brankář v dresu Leicesteru počínal skvěle a reflexivním zákrokem vyrazil pokus Gakpa. Domácí obrana se však následně alespoň částečně zkonsolidovala, a do konce prvního poločasu tak liverpoolské hvězdy k ničemu dalšímu nepustila.

Lišky však nutně potřebovaly v zápase bodovat, aby se jim v boji o udržení dýchalo o něco lépe, a blízko ke skórování byl v 52. minutě Harvey Barnes. Po líbivé kombinaci se objevil na hranici šestnáctky a točenou střelou se pokusil překvapit Alissona, ten však prokázal své schopnosti tygřím skokem a vyrazil míč na roh.

To však bylo vše, co ofenziva Leicesteru v druhé půli předvedla. Naopak v 71. minutě se opět prosadili hosté. Akci Liverpoolu ukončil razantním zákrokem stoper Evans, následoval volný přímý kop z nebezpečné vzdálenosti. K němu se postavil Trent Alexander-Arnold, který nádhernou střelou nedal brankáři Iversenovi šanci a nadobro rozhodl o výhře Liverpoolu.

Více se toho již v zápase nestalo, a tak Liverpool stále dýchá na záda čtvrtému Manchesteru United. Naopak domácí opět nevyhráli a dvě kola před koncem se nacházejí na sestupové devatenácté příčce.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (2)

Přidat komentář
forrest

Leicestere, pojď se zachránit! Takhle to vidí ChatGPT

Na trávníku odhodlaní stojí silní,

Tým Leicester City, hrdí a pilní.

Srdce zapalují, vášeň je plamen,

Dnes s Liverpoolem si zahrajeme zas amen.

Vardy se připravuje, odhodlaný a tvrdý,

Dvěma Red Bully se posilní, jak jsme slyšeli.

Zaťme zuby a směle vpřed,

Do každého souboje jdeme s vervou a sílou svět.

Světle modré dresy zdobí naše hráče,

Bojovným duchem nezlomí nás žádná překážka.

Naše hrdinství předáváme z generace na generaci,

Leicester City, plni naděje a ambice.

Naše kroky vstříc vítězství zní,

Překonejme všechny výzvy, které před námi stojí.

Společně se budeme rvali a nevzdáme se snu,

Leicester City, nikdy nepolevíme, jsme jedno srdce, jedna duše.

Slyšte fanoušci, jak se stadionem ozývá zpěv,

Věříme ve vítězství, víra nám dodává sílu a dech.

Dneska to jsme my, kdo rozsvítí ohně,

Leicester City, společně dosáhneme na nebesa výš než vysoko.

Tak zvedněme štíty, jdeme vpřed,

Leicester City, náš klub, náš svatý hřbet.

S láskou a odhodláním, srdcem a nadějí,

Zažehněme plamen našeho vítězství!

Reagovat
OnlyWHU

Díky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele