12. kolo
20.10.2022 21:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Harvey Barnes (© AFP)

Leicester domácí zápas s Leedsem zvládl

Vyrovnaný úvod utkání přerušil hostující Koch, který si nešťastně srazil míč do vlastní brány a poslal Leicester do vedení. Domácí přidali ve 35. minutě druhou branku, když se krásně střelou k tyči prosadil Barnes. Druhý poločas měli mírnou převahu hosté, ale nedokázali si vypracovat žádnou vyloženou šanci. Leicester tak vyhrál podruhé v sezóně, zatímco Leeds prohrál třetí utkání v řadě.

Nepříliš záživnou úvodní patnáctiminutovku přerušila útočná akce domácích, po které si hostující Koch nešťastně srazil míč do vlastní brány a poslal Leicester do vedení.

Hosté mohli vyrovnat ve 30. minutě, kdy Sinisterra nebezpečně vystřelil z hranice velkého vápna, k jeho smůle skončil pokus na břevně. Ve 33. minutě se zase objevil ve výborné pozici Summerville, avšak jeho zakončení prolétlo těsně kolem pravé tyče.

Ve 35. minutě už to bylo 2:0 pro domácí tým. Dewsbury-Hall našel krásnou přihrávkou v pokutovém území Barnese a ten střelou k pravé tyči zvýšil vedení svého týmu. Ve zbytku poločasu se ani jeden z týmů k další vyložené šanci nedostal, a tak se šlo do šaten za stavu 2:0 pro Leicester.

Po přestávce na straně hostů skončili Koch a Roca a na jejich místo nastoupili Cooper a Rodrigo. Následujících 20 minut druhého poločasu příliš fotbalové krásy nenabídlo, Leeds více držel míč a snažil se o snížení, žádnou vyloženou šanci si ale nevypracoval. V 64. minutě sáhl ke střídání i Brendan Rodgers. V zápase už nepokračovali Vardy se Soumarem, kteří byli nahrazeni Dakou a Mendym.

Aktivnějším hostům se v druhém poločase zápas zdramatizovat nepodařilo, a tak Leicester zvítězil podruhé v sezóně. Domácí se i nadále nachází na předposledním místě, zatímco Leeds je šestnáctý.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele