34. kolo
01.05.2023 21:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Jamie Vardy (© AFP)

Záchranářská přestřelka vyústila v dělbu bodů. Maddison zklamal Lišky zahozenou penaltou

Fotbalisté Leicesteru remizovali v souboji 34. kola Premier League doma s Evertonem 2:2. Lišky sice rychle prohrávaly, vývoj duelu však záhy otočily a ještě do pauzy mohly skórovat potřetí. Nařízenou penaltu však neproměnil James Maddison, čehož mohl následně litovat, neboť krátce po změně stran určil konečný stav hostující Alex Iwobi. I přes zisk pouhého bodu však Foxes alespoň na čas díky lepšímu skóre opustili sestupové příčky, na kterých naopak nadále zůstávají Karamelky.

Další souboj o záchranu přinesl střet Leicesteru a Evertonu. Oba celky byly namočené v sestupových vodách, přičemž o kapku lépe na tom byly Lišky, které v minulém kole zásluhou veterána Jamieho Vardyho ukořistily alespoň bod na půdě Leedsu. Everton naopak doma prohrál s Newcastlem vysoko 1:4, a na kontě tak měl šestizápasovou šňůru bez vítězství.

První velkou příležitost utkání si už v osmé minutě vytvořil Iwobi, jehož střelu pod břevno ale famozně vyrazil Daniel Iversen. Everton se však přece jen dočkal úvodní branky zápasu, když v 15. minutě fauloval v pokutovém území Dominica Calverta-Lewina Belgičan Timothy Castagne. Útočník Toffees si následně postavil míč na penaltový puntík a nekompromisně doprostřed brány skóroval. Trvalo to pouhých sedm minut, než Lišky přišly s odpovědí. O tu se postaral sváteční střelec Caglar Söyüncü, jenž v pokutovém území střelou z voleje propálil bezmocného Jordana Pickforda. Gólový festival pokračoval i po půlhodině hry, kdy chybnou rozehrávku Iwobiho potrestal z následného brejku Vardy, který obešel Pickforda a levačkou zakončil do odkryté brány.

Obě mužstva se vracela ze šaten po strhujícím závěru první půle, kdy nejprve neproměnil z bezprostřední blízkosti nemožné Calvert-Lewin, jehož vychytal dalším skvostným zákrokem Iversen. Předvedl se však na druhé straně i Pickford, jenž zneškodnil penaltu Maddisona. V 54. minutě už ovšem bylo vyrovnáno, když Iwobi umístil křižnou střelu k levé tyči Iversena. Po inkasované brance byli až do konce klání aktivnější domácí, poslední slovo měl ale opět Iversen, který vyrazil dalekonosný pokus Cheicka Doucourého.

Leicester si tak znovu do tabulky připsal bod. V příštím kole 8. května zavítají Lišky na hřiště Fulhamu. Everton se ve stejný den představí na půdě Brightonu.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele