7. kolo
04.04.2023 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Aston Villy (© AFP)

Aston Villa porazila i trápící se Leicester a přiblížila se vysněné Evropě

Aston Villa dokázala využít dvacetiminutové přesilovky v utkání s Leicesterem a po vyrovnaném průběhu zvítězila těsně 2:1. V první půli se prosadil hostující Watkins, ještě před přestávkou však vyrovnal Barnes. V 70. minutě byl po obdržené druhé žluté kartě vyloučen Dewsbury-Hall, a svěřenci Unaie Emeryho poté v závěru udeřili podruhé, když o výhře rozhodl střídající Traoré.

Leicester pod vedením dočasného kouče Sadlera, který tým vedl po odvolání dlouholetého trenéra Lišek Brendana Rodgerse, vstoupil do utkání s Aston Villou poměrně aktivně. Na domácím stadionu si každopádně dlouho nedokázal probít cestu až k brance Emiliana Martíneze, takže až ve dvacáté minutě poprvé výrazně zahrozil. Rohový kop Barnese přeletěl hostující obranu a na zadní tyči si jej přesně našel australský reprezentační obránce Harry Souttar, ten však nedokázal ideálně využít své takřka dvoumetrové výšky a hlavou z nadějné pozice minul.

O čtyři minuty později své zahozené šance litoval ještě o něco více. Za obranu Leicesteru si totiž krásně zběhl Ollie Watkins, který potvrdil svou výbornou formu, a i přes dvojici dotírajících stoperů dokázal obstřelit brankáře Iversena a poslat Aston Villu do vedení.

To však netrvalo ani čtvrt hodiny. Rychlík Harvey Barnes totiž ve sprinterském souboji s patřičnou lehkostí porazil Ashleyho Younga a z velkého úhlu zkusil vystřelit. Rána mu sedla naprosto ideálně, a tak byl brankář Martínez bez šance.

Ve druhém poločase aktivita Leicesteru ustála. A od šedesáté minuty pak na hřišti dominovala Aston Villa. Střela Morena byla velmi nebezpečná, brankář Iversen ji nicméně uměl srazit na tyč. V 70. minutě navíc zbytečně dohrál souboj s Youngem Dewsbury-Hall a nedal rozhodčímu Scottovi na výběr, ten ho tak poslal po druhé žluté kartě předčasně do sprch.

Když už to vypadalo, že Leicester dokáže nátlaku Aston Villy přeci jen odolat, tak udělal obrovskou chybu v rozehrávce. K míči se posléze dostal střídající Bertrand Traoré a střelou z první na vzdálenější tyč překvapil brankáře Iversena, který na jeho pokus nestihl zareagovat.

Další branka v utkání nepadla, a tak se Aston Villa radovala z další výhry, díky níž se posunula na průběžnou sedmou pozici. Leicester se po další prohře nachází na předposledním místě.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
VTID94

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele