17. kolo
26.12.2022 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Aleksandar Mitrovič (© AFP)

Eagles doplatili v londýnském duelu na nedisciplinovanost. Fulham dovedl k vítězství Mitrovič

Fulham v rámci 17. kola anglické Premier League oslavil návrat klubového fotbalu výhrou 3:0 nad Crystal Palace. Shledání londýnských celků nabídlo vítěznou branku z hlavy Bobbyho Reida ve 31. minutě. V roli kanonýra se pak opět ukázal Aleksandar Mitrovič, jenž zaznamenal asistenci, měl velký podíl na druhém vstřeleném gólu a třetí nakonec sám vsítil. Eagles se navíc o možnost získat body obrali sami, jelikož viděli za zbytečné fauly hned dvě červené karty.

Hráči Crystal Palace vzali po poslední ligové prohře s Nottinghamem reprezentační pauzu velmi vážně a během prosince stihli odehrát hned čtyři přátelská utkání. Na druhé straně Fulham po dvou těžkých prohrách s oběma mužstvy z Manchesteru odehrál pouze jeden přátelák. Oproti domácím to ovšem byl duel proti West Hamu, tedy dalšímu celku z Premier League. Oba týmy měly před vzájemným střetnutím shodný počet bodů a okupovaly společně střed tabulky.

Hosté, kteří před zápasem uctili památku zesnulé klubové legendy George Cohena, si připsali první vážnější šanci už v osmé minutě. Jejím autorem byl Andreas Pereira, který svou pumelicí z přímého kopu pořádně protáhl gólmana Bernda Lena. Ve 26. minutě poprvé zahrozili i domácí. Michael Olise se s balonem dostal až k hranici pokutového území, kde si k němu po teči jednoho z bránících hráčů našel cestu Jordan Ayew. Ghanský útočník zvolil důraznou střelu z první, která však pouze rozezvonila horní tyč. Úvodní gól přišel ve 31. minutě, kdy Mitrovič, netradičně v roli nahrávače, našel Reida, jenž hlavičkoval nechytatelně k levé tyčce. Situace se pro Crystal Palace ještě zhoršila o tři minuty později, kdy byl za tvrdý zákrok vyloučen Tyrick Mitchell.

Aby toho nebylo málo, po 12 minutách druhého poločasu uviděl druhou žlutou kartu James Tomkins a svěřenci Patricka Vieiry museli do devíti. Blízko tomu zvýšit náskok Chalupářů byl pak na druhé straně aktivní Pereira, jenže z velkého úhlu napálil jen levou tyč. Úspěch slavila až prudká dorážka Tima Reama pod břevno, která dala svěřencům Marca Silvy definitivní klid na kopačky. Pro amerického stopera se navíc jednalo o premiérový zásah v anglické nejvyšší soutěži. Gólového zápisu se nakonec dočkal po dvou asistencích i Mitrovič, který v 80. minutě doklepl hlavou za brankovou čáru pokus Williana.

Nováček soutěže tak dotáhl utkání do vítězného konce a zůstal v tabulce před svým sokem. Oba celky bude čekat další ligová bitva 31. prosince. Crystal Palace změří síly s Bournemouthem, Fulham pak vyzve na domácí půdě Southampton.

Autor: Livesport.cz / Adam Welkert

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

10. kolo 2,09 -OK. 12 kolo 2,13-OK. 14. kolo 2,09-OK. 17. kolo 2,1-bude taky OK??? Crystal Palace nepatří k oblíbeným týmum sázkovek. Jednou vyhráli vypsaní jako outsider, a jednou prohráli vypsaní jako favorit. Přestávka byla dlouhá, možná došlo k nějakým jednáním . UVIDÍME.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta jednání asi proběhla. Šikovní kucí, i se červenalo.

Reagovat
Championship

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele