33. kolo
26.04.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bryan Mbeumo (© AFP)

Lampardova Chelsea stále čeká na vítězství, Brentford si ze Stamford Bridge odváží všechny tři body

Trápení londýnské Chelsea nadále pokračuje, v západolondýnském derby podlehla Brentfordu 0:2. Skóre utkání nešťastně vlastním gólem otevřel Azpilicueta a o výhře "Včel" deset minut před koncem nadobro rozhodl střídající Mbeumo.

Blues pod vedením Francka Lamparda ještě nezískali ani bod a chtěli to změnit v utkání proti trápícímu se Brentfordu. V první půlhodině hry byli aktivnější domácí, nicméně žádná branková příležitost k vidění nebyla. Směrem dopředu se Chelsea nedařilo nic vymyslet, navíc v 37. minutě se z ojedinělé příležitosti prosadili hosté. Rohový kop z levé strany sice nebyl příliš přesný a doletěl jen k domácímu obránci Azpilicuetovi, ten však při pokusu o odhlavičkování míč nešťastně tečoval za záda vlastního brankáře.

Do druhého poločasu naskočil Pierre-Emerick Aubameyang, který měl oživit hru Chelsea na ofenzivní polovině hřiště. A to se mu skutečně alespoň z části podařilo, v 56. minutě totiž krásně naběhl na centrovaný míč Fernándeze a i přestože předskočil domácího brankáře Rayu, nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče.

Fotbalisté Chelsea i nadále drželi míč na kopačkách, obrana Brentfordu však byla pevná a ofenzivní hvězdy Blues v ní nedokázali najít jedinou skulinku. Naopak z protiútoku opět střílel ostrými hostující celek. Mbeumo zakončil sólovou akci úspěšnou kličkou na Fofanu, následně vystřelil nechytatelně pod břevno a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Brentford dokázal náskok udržet až do závěrečného hvizdu a po více než měsíci vyhrál ligové utkání. Posunul se tak na deváté místo před Fulham, a stále tak pokukují po evropských pohárech. Naopak Chelsea se nadále propadá tabulkou a po 32 odehraných kolech se krčí na jedenáctém místě.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele