32. kolo
22.04.2023 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Douglas Luiz (© AFP)

Série bez prohry pokračuje, Aston Ville zajistil v závěru bod Luiz

Brentford remizoval ve 32. kole Premier League s Aston Villou 1:1. Domácí šli po zásluze do vedení, když se v 65. minutě prosadil Toney. Villans zachránil bod až v závěru Douglas Luiz, a hosté tak neprohráli již devět utkání za sebou.

Hned v 5. minutě vypustil dělovku na bránu domácí Mbeumo, ale Martínez byl pozorný a střelu směřující k pravé tyči skvěle zlikvidoval. V 19. minutě to zkusil z velké dálky Jensen, jeho pokus ovšem skončil kousek od levé tyče. Ve 23. minutě sestřelil protihráče Nørgaard a od sudího ihned viděl žlutou kartu. Ve 29. minutě se podobným zákrokem provinil na druhé straně Young a ani on neunikl žlutému varování.

Ve 31. minutě zahrával volný přímý kop ze slibné vzdálenosti Brentford. Jensenovu střelu doprostřed brány ale Martínez bez potíží pokryl. O pět minut později podržel Aston Villu dalším výborným zákrokem argentinský gólman, který tentokrát fantasticky zlikvidoval střelu Toneyho. Ve 39. minutě měli slibnou příležitost ke skórování i hosté, McGinnova pěkná střela však o chlup minula levou tyč.

Do druhého poločasu udělali oba manažeři jednu změnu. Na domácí straně skončil v zápase Nørgaard a na jeho místo nastoupil Onyeka. Unai Emery zase musel ze hry stáhnout zraněného brankáře Martíneze, kterého nahradil Olsen. Po přestávce byl opět aktivnější Brentford. V 54. minutě se odrazil balón až k volnému Schademu, ale ten zblízka zamířil vedle. V 65. minutě se domácí konečně dočkali, Mbeumo poslal krásný centr do vápna, do vzduchu se vyšvihl Toney a z bezprostřední blízkosti zakončil hlavou doprostřed brány.

V dalších minutách si domácí tým hlídal jednogólový náskok, pozorně bránil a soupeře vůbec nepouštěl do šancí. To se změnilo v 88. minutě, kdy Buendía našel pohlednou přihrávkou Luize a ten střelou do šibenice nedal Rayovi šanci. Remízový stal vydržel až do konce utkání, a tak Aston Villa neprohrála i v devátém zápase v řadě.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele