24. kolo
18.02.2023 13:30 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Arsenal dvěma góly v nastavení sestřelil Aston Villu

Arsenal si ve 24. kole Premier League poradil s Aston Villou, nad kterou zvítězil 4:2. Hosté nezačali zápas vůbec dobře a po pěti minutách prohrávali po brance Watkinse. V 16. minutě vyrovnal Saka, ale domácí si vedení vzali zpět, když se prosadil Coutinho. Gunners v druhé půli zabrali a obrat dokonali v nastaveném čase. Nejdříve si smolně srazil balón do vlastní brány Martínez a o několik minut později definitivně stvrdil vítězství Arsenalu Martinelli.

Domácí začali utkání aktivně a vyplatilo se jim to již po pěti minutách. Cash přihrávkou krásně vyslal Watkinse, který si zblízka věděl rady a střelou po zemi překonal brankáře. Gólová odpověď Arsenalu na sebe nenechala dlouho čekat. V 16. minutě se k dorážce v pokutovém území dostal zcela volný Saka a zakončením pod břevno vyrovnal na 1:1. O několik minut později vyzkoušel pozornost gólmana domácích Zinčenko, jenž pálil z velké dálky doprostřed brány.

Ve 31. minutě sehráli domácí pěknou týmovou akci. Moreno našel přesnou přihrávkou Coutinha a ten už bez problému zakončil k levé tyči, čímž vrátil vedení Aston Ville. Do konce prvního poločasu si už ani jeden z týmů další zajímavou příležitost nevypracoval, a tak se šlo do šaten za stavu 2:1 pro domácí.

Ve 49. minutě se na hranici vápna dostal ke střele Saka, ale jeho razantní pokus o kousek minul levou tyč. Za okamžik se v zajímavé pozici objevil Xhaka, následnou střelou však trefil jednoho z obránců soupeře. Arsenal po přestávce stupňoval svou aktivitu a v 56. minutě si vytvořil další nebezpečnou šanci, Nketiah ovšem hlavou mířil pouze do břevna.

V 61. minutě už se hosté dočkali. Ødegaard chytře vysunul Zinčenka a ten v ideální pozici uklidil balón k pravé tyči. O tři minuty později mohli jít Gunners do vedení, to by ale Nketiah ve vyložené šanci musel zakončit lépe a neposlat svůj pokus těsně nad. V 78. minutě se k míči v pokutovém území dostal Ødegaard, ke smůle Arsenalu však technickou střelu nasměroval o kousek vedle. V 83. minutě se připomněli i domácí, Bailey se po krásné individuální akci probil až do vápna, ale jeho pokus vyrazil Ramsdale pohotovým zákrokem na tyč.

V 87. minutě se při střele Saky vyznamenal bravurním zákrokem Martínez. O pět minut později se na druhé straně nenechal zahanbit Ramsdale, který skvěle pokryl pokus Durana. V 93. minutě udeřil Arsenal potřetí. Martínez si nešťastně srazil střelu Jorginha za svá záda a poslal tím Arsenal do vedení 3:2. V 99. minutě ještě pojistil vítězství hostů Martinelli, jenž upravil skóre na konečných 4:2.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
Blackprince

Tady Asenal opět ztratí body

Reagovat
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele