32. kolo
21.04.2023 21:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Martin Ödegaard (© AFP)

Southampton nebyl daleko od vyloupení Emirates. Šílená stíhací jízda stačila Arsenalu na bod

Arsenal ve 32. kole Premier League potřetí v řadě remizoval, tentokrát byl však po divokém výsledku 3:3 na vlastním hřišti rád za dělbu bodů s posledním Southamptonem. Utkání začalo pro Saints fantasticky po bleskovém zásahu Carlose Alcaraze, který využil fatálního zaváhání Aarona Ramsdalea při rozehrávce. Na Argentince navíc navázal ve 14. minutě Theo Walcott, bývalý dlouholetý hráč Kanonýrů. Domácí však neúnavně dotahovali a i přes další trefu hostů ve druhém poločase nakonec předvedli fantastický comeback, v rámci kterého díky dvěma slepeným gólům v závěru zvládli alespoň vyrovnat.

Klopýtající Kanonýři sice mohli v případě vítězství odskočit Sky Blues na rozdíl sedmi bodů, odehráno by však měli o dva zápasy více. Strašákem pro ně navíc byl blížící se vzájemný duel s rozjetými svěřenci Pepa Guardioly, na který se bez okolků museli naladit skalpem Southamptonu. Ten se nadále trápil na chvostu tabulky, nicméně své dva poslední bodové zisky slavil proti výrazným favoritům. Před více než měsícem obral Tottenham a ještě o týden dříve remizoval na Old Trafford.

Že jim role naprostého outsidera svědčí, ukázali Svatí v první čtvrthodině hned dvakrát. Nejprve již po necelých 30 vteřinách potrestal katastrofální Ramsdaleovu rozehrávku Alcaraz, jenž zpoza vápna zamířil přesně k levé tyči. Ve 14. minutě pak senzační vedení hostů navýšil Walcott. Zkušený útočník těžil z vynikající průnikové přihrávky střelce prvního gólu, když přízemní střelou překonal gólmana. Krátce nato poprvé udeřili také Gunners. Nízký centr Bukaya Saky z voleje nechytatelně napálil doprostřed odkryté brány Gabriel Martinelli. Ve 26. minutě málem potrestal další nedůraz v defenzivě domácích aktivní Alcaraz, jenže tentokrát zblízka Ramsdalea nepřekonal. Argentinský mladík sehrál klíčovou roli také v nastaveném čase první půle, kdy z brankové čáry vyhlavičkoval zakončení Bena Whitea.

Po změně stran si sice vytvořili drtivou převahu v držení míče hráči Arsenalu, jenže jejich platonický tlak dlouho nevedl k žádnému nebezpečnému zakončení. Naopak v 66. minutě vrátil tým z jihu Anglie do dvougólového vedení Duje Čaleta-Car. Chorvatský stoper zůstal po rohovém kopu trestuhodně nehlídaný na zadní tyči a pohodlně doklepl míč do brány. Na senzační výsledek přesto hosté nedosáhli. V samotném závěru totiž Martin Ödegaard vypálil nechytatelně k levé tyči a jen o pár okamžiků později vyrovnal dorážející Saka. Pro Southampton mohlo být ještě hůře, Leandro Trossard však v posledních minutách orazítkoval jen břevno.

Titulové sny léta zkoušených fanoušků Arsenalu se tak po třetí remíze v řadě začínají mírně rozplývat. Už 26. dubna navíc dojde k očekávanému střetu Kanonýrů s Manchesterem City, Southampton o den později přivítá Bournemouth.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele