14. kolo
30.10.2022 15:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Arsenalu (© AFP)

Arsenal si doma pohrál s Nottinghamem

Arsenal porazil v utkání čtrnáctého kola Premier League Nottingham Forest 5:0. Skóre otevřel Gabriel Martinelli, dva góly přidal Reiss Nelson, po jednom poté Thomas Partey a Martin Ødegaard.

Na Emirates Stadium se na první branku moc dlouho nečekalo. Bukayo Saka se dostal k míči na pravé straně hřiště a do pokutového území poslal nižší centr, do kterého se však dokázal položit Gabriel Martinelli a hlavou umístil balon přesně k tyči mimo dosah Hendersona.

Tři minuty poté to v ochozech jen zahučelo, když Saka tentokrát připravil výtečnou pozici pro Gabriela Jesuse, jehož následný technický obstřel skončil těsně vedle tyče. Ve dvacáté minutě Arsenalu vyšla výborná kombinace, Martinelli v jejím závěru překonal Hendersona, ale Renan Lodi stačil míč směřující do branky vykopnout. Saka pak z dorážky vysoko přestřelil.

Před přestávkou mohlo být vyrovnáno po obrovské chybě domácích. Gabriel totiž v pokutovém území přihrál přímo na kopačku Lingarda, kterému do střely na poslední chvíli padl Tomiyasu. Na poslední chvíli zabránil jistému gólu. Stejně jako v úvodu, i z kraje druhé poloviny domácí udeřili. Granit Xhaka dostal kolmici do pokutového území, našel Jesuse, přes kterého balon putoval k Nelsonovi, který kličkou vyšachoval dva obránce. Henderson však ránu vyrazil zpět na jeho kopačky a to už neměl nejmenší problém skórovat.

Uběhly tři minuty a Arsenal vedení navýšil. Kombinace Gunners ve vápně k ničemu nevedla, a tak Ødegaard rozehrál doprava na volného Gabriela Jesuse. Ten míč vrátil povedeným centrem zpět před bránu, což osm bránících hráčů Nottinghamu vůbec nezachytilo a Nelson usměrnil balon do sítě.

Střelnice Gunners však pokračovala i nadále a v 57. minutě už Artetovi svěřenci zvýšili na 4:0. A gól to byl naprosto parádní. Nelson kombinoval na pravé straně a poté přihrál do středu hřiště na rozběhnutého Parteyho, který vypálil z první a trefil se nádherně do horního růžku.

Za chvíli už to mohlo být o pět branek, když po ztrátě míče Brennana Johnsona Ødegaard připravil obrovskou šanci pro Gabriela Jesuse, jeho ránu ke vzdálenější tyči ale Henderson už stačil vyrazit. Pověstného "bůra" se však fanoušci přeci jen v 78. minutě dočkali. Domácí opět snadně kombinovali, kolmici do pokutového území převzal Gabriel Jesus, který připravil palebnou pozici pro Martina Ødegaarda. Tomu dali hosté spoustu času na přípravu, Nor poté prudce vypálil pod horní tyčku.

Pět minut před koncem ještě po rohovém kopu prodlužoval White na Gabriela Jesuse, který však před prázdnou bránou na balon nedosáhl, a tak finální skóre zůstalo 5:0.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele