34. kolo
02.05.2023 21:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Oslavující Martin Ödegaard (© AFP)

Arsenal překvapení nepřipustil

Arsenal porazil v dohrávce 34. kola Premier League Chelsea 3:1. Za domácí se dvakrát trefil Martin Ödegaard, jeden gól přidal Gabriel Jesus. Čestnou branku Blues si připsal Noni Madueke.

Už v páté minutě hostům zavařil nedůraznou hlavičkou za sebe César Azpilicueta. Nechtěně přiťukl do šance Granitu Xhakovi, který ale šajtlí z bezprostřední blízkosti nepropálil roztaženého Kepu Arrizabalagu. Pro Chelsea však šlo o výstražné varování. Za deset minut na to bylo opět živo před bránou hostujícího celku. Nejprve pálil z úhlu Jesus, pak přišel Trossardův centr a nenápadná hlavička Bukaya Saky, která pořádně vystrašila Arrizabalagu, a ten pouze vytahoval míč ve skoku před sebe.

V osmnácté minutě už nicméně nastalo nevyhnutelné, Gunners dali svou první branku londýnského derby. Hosté jen sledovali sérii přihrávek, která se postupně přibližovala k jejich bráně. Ta přízemní od Granita Xhaky zleva prošla jednomu z bránících hráčů mezi nohama a fantastickou placírkou o břevno z velkého vápna otevřel skóre Martin Ödegaard. O pár minut později byl poprvé vzruch i na druhé straně a Aaron Ramsdale musel podržet Arsenal při obrovské příležitosti Bena Chilwella. Ten se prosadil v souboji o křížný pas a uháněl sám na brankáře, ránu na zadní tyč však domácí brankář vyškrábl na roh.

Po půlhodině hry přidali kanonýři druhý gól a ten jako by z oka vypadl první trefě. Xhaka udělal na levém křídle vše stejně, Martin Ödegaard střílel o něco blíže bráně, prakticky z penaltové značky, a tentokrát se gólová rána obešla bez odrazu o břevno. Tři minuty po druhém gólu přidali domácí třetí zářez a Chelsea už byla zralá na ručník. White centroval na zadní tyč, Gabriel Jesus nejprve po zpracování na prsou sklepl míč Xhakovi, který neprostřelil modrý dvojblok, ale odražený balón se vrátil zpět k brazilskému útočníkovi, který již zblízka mířil neomylně.

Arsenal jako by chtěl z lítosti nechat Chelsea trochu vydechnout a další šanci si přichystal až v 51. minutě. Domácí hráči už po rohu dokonce zvedali ruce, hlavičku Gabriela Magalhaese však dokázal v poslední chvíli vykopnout z brankové čáry Thiago Silva. Záznam poté prokázal, že ji míč ještě celým objemem nepřešel. Poté po souhře Saka - Xhaka pálil druhý jmenovaný, ránu švýcarského reprezentanta však dokázal Kepa vyrazit.

V 65. minutě se Chelsea konečně dočkala a ukončila dlouhé čekání na gól. Skvělou přihrávku Enza Fernándeze za obranu převzal Noni Madueke, prvním dotykem se odpoutal od Zinčenka, nechal si míč spadnout na nohu a pak obhodil Ramsdalea. V závěru ještě uměl gólman Blues zakročit proti prudké přízemní ráně Ödegaarda, který se tedy nakonec hattricku nedočkal.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Jindra737

Lampard už nemá co ztratit. Chelsea je prostě otresna. Než se snažit hrát s Arsenálem nějaký vyčkávací fotbal a doufat v prohru 1:0 nebo 2:0 bych se trošku odvazal. Za mě dnes rozestavení 3-2-1-4-1. Nemůžeš hrát zataženě a doufat v náhodne protiútoky když máš mizerno- katastrofálno - otřesnou obranu. Musíš použít to, kde je nějaká síla a v tomto případě je to ofenzíva.

Aubameyang - Sterling - Joa Felix

Pulisic - Ziyech

Kante (enzo)

....?.... ...?... Silva ...?...

Mendy

Reagovat
_Franklin_

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele